V rámci svojej neustálej činnosti zameranej na boj proti homofóbii, bifóbii, transfóbii a diskriminácii a na podporu rodovej rovnosti bude FC Barcelona ďalší rok po sebe oslavovať Medzinárodný deň proti LGBT fóbii v športe, ktorý pripadá na 19. februára.

Podľa informácií katalánskych denníkov Mundo Deportivo a Sport sa tento rok oslava tohto dňa uskutoční v nedeľu 18. februára pred zápasom Barça Femení - Atlético Madrid a počas neho. Estadi Johan Cruyff bude nielen dejiskom veľkej športovej udalosti, na ktorú sa už vypredali vstupenky, ale aj priestorom na pripomenutie si dôležitej veci boja proti homofóbii, bifóbii a transfóbii a diskriminácii v športe.

V lóži na štadióne Johana Cruyffa budú sedieť viceprezidentka pre inštitucionálne záležitosti Elena Fort, riaditeľ zodpovedný za ženský futbal Xavier Puig a vedúca oddelenia diverzity, rovnosti a inklúzie klubu Maite Laporta, prezidentova sestra. Medzi hosťami budú aj Xavier Florensa, generálny riaditeľ pre verejné politiky LGBTI+, a Tània Verge, radkyňa pre rovnosť a feminizmus; ako aj zástupcovia multišportového združenia LGBTQI+ Panteres Grogues, s ktorým má klub dohodu o spolupráci, a neziskovej organizácie na ochranu práv LGBTQI+ ľudí Love Rights.

Bude to deň s mnohými aktivitami súvisiacimi s podporou rovnosti a rešpektu v športe. Po rozcvičke vystúpi umelkyňa Llum, ktorá zahrá hymnu Barçy a počas prestávky zaspieva svoju pieseň "No Light". Katalánska speváčka je známa svojou angažovanosťou pri obhajobe LGBTI Pride, dokonca bola hostiteľkou niekoľkých podujatí súvisiacich s touto témou.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
Lukas Admin
2024-02-18 19:41:19
EDIT: Google nám poslal mail, a označil túto diskusiu za problémovú: Nebezpečný alebo hanlivý obsah. | Preto som celú diskusiu zmazal, pretože to môže mať na web zlý dopad. Ďakujem za pochopenie.