Kataláncom sa zázrakom podarilo poraziť Celtu Vigo na výjazde 1:2. Tri body idú do metropoly Katalánska, ale... Čo nám stretnutie ukázalo?

Najlepšie: 3 body a góly Lewandowskeho

Dá sa opakovať dookola, že najdôležitejšie v lige je pravidelne skórovať. Je pravda, že v súčasnej situácii sú šance na zisk titulu mizivé, ale treba si dať šancu. Dnes to Barcelona dokázala a v poslednej minúte stretnutia strhla víťazstvo na svoju stranu. Dva góly strelil Robert Lewandowski, takže teraz má na konte tri zápasy po sebe s gólom a stále sa môže zapojiť do boja o titul kráľa strelcov. Veľmi aktívny a efektívny bol opäť aj Lamine Yamal, ktorý zaznamenal asistenciu a vybojoval pokutový kop. Ďalší sľubný výkon zaznamenal aj Cubarsí, ktorý je v posledných týždňoch skutočným objavom. Ťažko povedať, či takáto hra bude stačiť proti Neapolu, ale určite môžeme hovoriť o určitom zlepšení.

Najhoršie: Viac šťastia ako kvality

Aj keď víťazstvo samozrejme teší, musí byť jasné, že Xaviho zverenci mali v závere obrovské šťastie. Najskôr fatálna chyba obrancu, ktorý vyprovokoval pokutový kop v pomerne neškodnej situácii, a potom príliš skorý pohyb Guaitu z brány pri pokutovom kope, ktorý Lewandowski zahral otrasne. Samozrejme, niet pochýb o tom, že zvíťaziť na Balaídos nie je ľahká úloha. Treba si to však vážiť. Stále však chýbala kvalita - Pedri a Vitor Roque sklamali, Koundé robil chyby a zaznamenával hlúpe straty a v ofenzíve výrazne chýbalo tempo. Očakávame oveľa vyššiu úroveň.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-02-17 22:19:18
Tu už ani dobré neexistuje,nie že najlepšie,Lew a jedenástka
tragikomik...
2024-02-17 23:50:04
Nejlepsi 3 body
Nejhorsi : predvedena hra

Vzhuru na Neapol, bude to utrapeny tym proti utrapenemu☺️