Frenkie de Jong sa na tlačovej konferencii pred zápasom proti Neapolu dôrazne vyjadril k špekuláciám o svojej budúcnosti a ponuke novej zmluvy. Holanďan obvinil médiá z písania lží a priznal, že ho to rozčuľuje.

[Xavi Lemus, TV3] V posledných dňoch sa veľa hovorilo o vašej budúcnosti, o tom, že vám klub ponúkol predĺženie zmluvy. Rád by som vedel, aký je váš názor na to a či sa vidíte ako hráč Barcelony aj v budúcej sezóne?

"Pravdou je, že v poslednom čase ma trochu rozčuľuje a dokonca aj štve to, čo píšete, teda tlač vo všeobecnosti. Objavuje sa veľa vecí, ktoré nie sú pravdivé. Nedokážem pochopiť, že niektorí z vás hovoria veci, ktoré nie sú pravdivé, ktoré sú lžou, že sa ani trochu nehanbíte hovoriť takéto veci. Trochu ma to irituje."

[Patricia Pérez, FCBarcelona.cat] Sme späť v osemfinále, Liga majstrov je späť po dvoch mesiacoch. Chcela by som sa opýtať, aké sú pocity v šatni?

"Sme veľmi nadšení, pretože je to zápas osemfinále, je to už niekoľko rokov, čo sme boli v tejto fáze. Takže sme veľmi nadšení a tešíme sa na zápas."

[Marta Ramon, RAC1] Hovoríte, že ste nahnevaní a naštvaní. Čo vás najviac hnevá na tom, čo sa hovorí? Vidíte sa v Barcelone dlhodobo? Prijali by ste ponuku na predĺženie zmluvy?

"Veľa sa napríklad hovorí o mojej zmluve, mojej situácii, mojom plate a tak ďalej... Je tu aj veľa dymu a lží o tom, že zarábam napríklad 40 miliónov, a pravda je taká, že to je veľmi ďaleko od toho, koľko v skutočnosti zarábam. Nebudem uvádzať presné čísla, ale nepravdivé príbehy sú vymyslené. V Barçe som veľmi šťastný, vždy som hovoril, že je to klub mojich snov, takže dúfam, že tu budem môcť hrať ešte veľa rokov."

[Bernat Sole, Catalunya Radio] Myslíte si, že táto informácia mohla vyjsť skôr z klubu, než aby bola výplodom tlače?

"Nie som v pozícii, aby som to povedal, nemám o tom žiadne informácie, ale dúfam, že nie. Viem, že veľa vecí je vymyslených. Viem to, pretože ste napísali veci, ktoré neboli pravdivé, a viem to, pretože som osoba, o ktorej ste hovorili. Myslím si, že to robíte všeobecne s mnohými ľuďmi, futbalistami, trénermi. Nemám pocit, že sa to zmení, ale mal by si to zmeniť, pretože nemôžete písať veci, ktoré sú lži. Vymýšľate si veci, ktoré v skutočnosti neexistujú."

[Pol Ballus, The Athletic] V Barcelone ste už päť rokov, povedali ste, že je to klub vašich snov. Prekvapil vás za tých päť rokov spôsob, akým klub funguje?

"Klub vnímam ako svojich kamarátov, spoluhráčov v šatni, ľudí, s ktorými pracujem, personál a je to niečo skvelé, veľmi sa mi to páči. Tlač, no, chcem povedať, že ak sa objavuje názor, že hrám zle, že nie som v najlepšej chvíli, že Frenkie nie je na úrovni Barcelony, je mi to ľahostajné, každý môže mať svoj názor. Ale čo sa týka lží... musíte to zmeniť."

[Ferran Martínez, Mundo Deportivo] Chcel by som sa vás opýtať, či ste dostali ponuku na predĺženie zmluvy a čo si o tom myslíte?

"Vy napríklad v Mundo Deportivo tiež píšete veľa vecí, iné nie sú pravdivé. Prečo to robíte? Vymýšľate si [dlho sa pozerá priamo na novinára, až po chvíli ticha v miestnosti nasleduje ďalšia otázka]?"

[beIN Sports] Neapol je v kríze, môže vám to pomôcť k víťazstvu?

"Myslím si, že Neapol má veľmi dobrý tím, mužstvo plné futbalistov na najvyššej úrovni. Minulý rok sa stal talianskym majstrom. Takže majú mužstvo plné kvality. Tento rok to majú v lige ťažké, ale zabezpečili si postup do osemfinále Ligy majstrov, majú kvalitu a bude to ťažký zápas."

[Enzo Olivera, TNT Sports] Otázka o Kvaratskheliovi. Je to futbalista, ktorý je pre svoj tím veľmi dôležitý, keďže v minulej sezóne nastúpil na najvyššej úrovni. Čo o ňom viete, čo si o ňom myslíte?

"Kvaratskhelia... Neviem, či to meno vyslovujem správne [smiech]. Je to futbalista na najvyššej úrovni, robí rozdiel pre svoj tím, vie hrať jeden na jedného. Má góly, má finálnu prihrávku. Robí veľký rozdiel a určite ho treba mať na pamäti pre zajtrajší zápas."

[Marti Molina, Ara] Ako ste sa pripravovali na stretnutie s tímom, ktorý práve zmenil trénera? Čo to mení vo vašej príprave?

"Dobre sa pripravujeme na každé stretnutie, nielen na tie v Lige majstrov, ale je pravda, že toto sú špeciálne zápasy. Štáb nás vždy veľmi dobre pripraví na duely, naučí nás všetko o súperovi, zajtra uvidíme, ako nám príprava vyšla."

zdroj: uefa
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-02-20 20:40:12
Doufám, že zůstane i v dalších letech v Barceloně.
AndreasGerardi Premium
2024-02-21 06:27:23
Niesu problem novinari ako celok. Problem su citatelia. V dnesnej dobe nieje absolutne dolezite hovorit a pisat pravdu , ale pisat to, co chcu ludia pocut. Barcelona ma problem ? Mozu za to platy hracov ako Frenkie !! A ludom taketo vysvetlenie vyhovuje , lebo maju kam presmerovat svoju frustraciu. Je to sposobene hlavne tym, ze sa vacsina zapadneho sveta ma dobre. U nas , postsovietskych krajinach je to ,, zly zapad ,, . Ludia mozu chodit na dovolenky , mozu studovat po svete , mozu robit cokolvek. Ale uz malokto je pre to nieco ochotny obetovat. Preto vacsina ludi nestuduje a ak, tak len nieco ako socialnu pracu , aj ked vedia , ze tento odbor nikdy praktizovat nebudu pretoze realne robit socialneho pracovnika je tazke poslanie ale ten titul je jednoduchsie ziskat ako inziniersky z elektrotechniky ci mechaniky. Nasledne aj s vysokou skolou beru robotnicke ci nizkoprijmove povolania a su frustrovany. Ventiluju to tak, ze za vsetko moze zly zapad a nie ich neschopnost presadit sa v zivote tak, ze budu na sebe pracovat. Nasledne ocakavaju od statu rozne formy podpori aby sa ich zivotna uroven zdvihla. A ak neprichadza , je za to zodpovedny zase zly zapad. ... je to bludny kruh , kde si ludia nevedia filtrovat informacie , uvazovat nad informaciami a tak im staci , ak denne precitaju nejaku senzaciu a svoj hejt maju kam nasmerovat.