Francesco Calzona, ktorý sa len včera stal novým trénerom Neapola, sa dnes objavil na tlačovej konferencii pred zápasom osemfinále Ligy majstrov proti Barcelone. Talian okrem iného povedal, že remízu neberie do úvahy, pretože chce len víťazstvo.

"Na úvod by som sa chcel poďakovať slovenskej federácii, konkrétne prezidentovi Kováčikovi, pretože mi umožnili prísť do Neapola. Je to ich zásluha a zásluha hráčov a ďakujem aj slovenskému ľudu, pretože mi preukázal veľkú úctu."

"Keď začínate odznova, všetko si zresetujete. Začína sa nová cesta. Našiel som tím, ktorý sa mi je k dispozícii. Potrebujeme činy, nie slová. Neapolskí fanúšikovia sú výnimoční, nemám od nich čo žiadať, pretože je na nás, aby sme im urobili radosť."

"Osimhen? Victor trénoval, trénoval s tímom. Samozrejme, nebolo to veľmi dlhé cvičenie, trénoval v plnom tempe. Bude vyhodnotený rovnako ako zvyšok tímu zajtra ráno po tréningu."

"Čo môže tréner v takejto situácii urobiť? Tréner môže zmeniť len málo, ale nemáme čas: musíme urýchliť proces učenia. Hráčom som povedal, že už nemáme žiadne výhovorky, našu pozíciu musíme zlepšiť hneď. Je jasné, že Barcelona je silný tím, mala ťažké chvíle, ale patrí k najsilnejším v Európe. Samozrejme, že sa nebojíme, pretože sme Neapol, majú špičkového trénera a skvelých hráčov."

"Očakávam ťažký zápas, ale hráme na víťazstvo. Mojou mentalitou je snažiť sa vyhrať každý zápas. V minulosti ma nikto nekontaktoval, s klubom som hovoril minulú nedeľu. Prezident ma požiadal, aby som postúpil v Lige majstrov a skončil na postupových miestach do Ligy majstrov."

"Páči sa mi rozostavenie 4-3-3, ale nerád sa viažem na jeden herný systém. Viem, ako je mužstvo postavené. Videl som posledný zápas Barcelony, majú skvelých hráčov a Xaviho si vážim."

"Čo som sa naučil od Sarriho a Spallettiho? Mal som šťastie, že ma učili, majú odlišné kvality, ale obohatilo ma to. Majú skvelé osobnosti, ale sú odlišní v práci na ihrisku. So Spallettim sme boli spolu rok, ale bolo to intenzívne."

"Podpísal by som pod remízu? Určite nie, my sme Neapol. Je to silný tím, hráme doma. Rozhodne nebudem akceptovať remízu pred zápasom. Ak bude Barcelona taká dobrá, že nás "donúti" k remíze, klobúk dole. My však chceme hrať na víťazstvo. Ak hráči budú väčšinu zápasu robiť to, čo od nich žiadam, budem spokojný, ukážu mi, že veria mojim myšlienkam, ktoré sme ešte nemali čas uviesť do praxe. To by bol skvelý výsledok. Požiadal som ich, aby boli tímom, to mi stačí. Neakceptujem hráčov, ktorí sa nezúčastňujú na obrannej fáze a ktorí sa cítia oslobodení od tohto taktického postoja. Ak to urobia, budem spokojný.

zdroj: Corriere dello Sport
foto: twitter/sscnapoli

Diskusia

3 komentáre
2024-02-20 21:51:58
a ďakujem aj slovenskému ľudu, pretože mi preukázal veľkú úctu." :D ten asi nečital ako bolo nabľute posledne dni pod každým prispevkom o tom, že bude na dvoch stoličkach. Ten už len z ucty odkoučuje Euro a pojde krasne do Talianska uživať.
2024-02-21 05:12:03
Bolo by dobre vyhrať aby potom stal pevne na nohách a nielietal slovami veľmi vysoko ,no len musime vyhrať . !