Jedným z najnebezpečnejších hráčov neapolského tímu je nepochybne Khvicha Kvaratskhelia. Gruzínec hrajúci na ľavom krídle dokáže s ľahkosťou destabilizovať obrannú líniu súpera a očakáva sa, že práve on bude dôvodom, prečo Xavi zvažuje nasadenie Ronalda Arauja na pravý kraj obrany. Hovorí sa aj o tom, že Jules Koundé by mohol stretnutie začať na lavičke náhradníkov.

Podľa spravodajcu katalánskeho denníka Mundo Deportivo v Neapole Ferrana Martíneza vraj Xavi vážne uvažuje o zmene v obrannom rozostavení Barçy na dnešný zápas proti Neapolu. Manéver s Araújom hrajúcim na pravej strane obrany priniesol do istej miery očakávané výsledky v stretnutiach proti Realu Madrid, keď bol Uruguajčan takto postavený proti Viníciusovi Juniorovi, ktorý hral na ľavom krídle Los Blancos. Hovoríme, samozrejme, o tých predchádzajúcich stretnutiach, v ktorých Brazílčan skutočne hral na tejto pozícii, keďže v posledných zápasoch bol postavený bližšie k stredu a vtedy si s ním obrana Barçy vôbec nevedela poradiť.

Očakáva sa však, že tréneri Blaugranas budú veriť, že Kvaratskhelia zostane na svojej nominálnej pozícii, a preto je postavenie Arauja na pravej strane obrany zmysluplné a pomôže vyriešiť problém s jedným z najnebezpečnejších hráčov dnešného súpera. Katalánsky denník tiež píše, že Xavi postaví do stredu obrany Cubarsiho a Iñiga Martíneza, pričom Koundé bude sedieť na lavičke. Má to byť zapríčinené slabšou formou Francúza v posledných týždňoch. Poslednou zmenou oproti zostave, ktorá nastúpila proti Celte Vigo, by mal byť príchod İlkaya Gündoğana do základnej jedenástky namiesto Vitora Roqueho, a teda hra na štyroch stredopoliarov. Už o niekoľko hodín uvidíme, do akej miery sa informácie a predpovede Mundo Deportivo potvrdia.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-02-21 10:33:24
Stegen-Cancelo,Araujo,Christensen,Kounde-FDJ,Gundogan,Pedri-Felix,Lewa,Yamal

Pokuď není Felix připravený od začátku tak:
Stegen-Cancelo,Cubarsí,Araujo,Kounde-Christensen,FDJ,Gundogan-Pedri,Lewa,Yamal s tím, že Pedri se bude stahovat do zálohy a Cancelo bude hrát v ofenzívě křídlo.

Jinak se nám prostě vrací, že vlastně nemáme pořádné DM a musíme furt improvizovat.
2024-02-21 12:19:01
Za mě to teda dává smysl. Kounde je momentálně mimo. Sestavu bych viděl takto.
Ter Stegen- Cancelo, Martinez, Cubarsi, Araujo-Christensen, FDJ, Gundogan, Pedri- Lewa, Yamal
Myslím si, že zajímavé by bylo vidět Fermina místo Chrise a Frenkie a Gundo by hráli double pivota a Fermin s Pedrim by tvořili útok, ale k takovým experimentům určitě nedojde