Barcelona v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov remizovala s Neapolom 1:1. Ako vyzerá tento zápas z pohľadu štatistík a zaujímavostí?

- Mister Chip: Domáce tímy s nulovým počtom striel v prvom polčase vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov za posledných 20 rokov (562 analyzovaných zápasov):

- Bayer Leverkusen (proti Barçe) v roku 2012
- Apoel (vs. Madrid) v roku 2012
- Borussia Mönchengladbach (proti City) v roku 2021
- Neapol (vs. Barça) v roku 2024

- Opta: Marc-André ter Stegen vo svojom 81. zápase Ligy majstrov za FC Barcelona prekonal Daniho Alvesa (80 zápasov). Z hráčov, ktorí nie sú Španielmi, odohral viac zápasov Ligy majstrov za Barçu len Lionel Messi (149)

- Opta: Lamine Yamal sa stal najmladším hráčom v histórii, ktorý nastúpil na zápas vyraďovacej fázy Ligy majstrov (16 rokov a 223 dní)

- V lóži na štadióne Diega Armanda Maradonu sedel vedľa prezidenta Neapola Aurelia De Laurentiisa Bernd Reichart, riaditeľ spoločnosti A22 Sports, ktorá sa zaoberá propagáciou Super League.

- Lewandowski strelil prvý gól Barçy vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov od 10. marca 2021 (Messi proti PSG).

- Mister Chip: Pedri zaznamenal svoju druhú asistenciu v Lige majstrov. Prvú si pripísal na Messiho gól pred tromi rokmi v Paríži.

- Mister Chip: Robert Lewandowski (35 rokov a 184 dní) sa stal najstarším strelcom Barcelony vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov, čím prekonal predchádzajúci rekord Lionela Messiho (33 rokov a 259 dní, proti PSG v marci 2021).

- Mister Chip: Barça postúpila do štvrťfinále v 13 z 15 prípadov (87%) v dvojzápasoch Ligy majstrov po remíze v prvom zápase na výjazde. Barcelonu v takejto situácii vyradili len CSKA Moskva v roku 1992 (2:3 na Camp Nou) a Juventus v roku 2003 (1:2 po predĺžení).

- Mister Chip: Neapol ešte NIKDY nepostúpil v európskej súťaži ďalej po remíze v prvom domácom zápase. Stalo sa to 6-krát a vždy vypadol.

- Očakávaný počet gólov Barcelony (xG) v súboji s Neapolom bol len 0,7, čo je najnižší xG v zápasoch Barçy v tejto sezóne vo všetkých súťažiach.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.