Robert Lewandowski bol včera po zápase s Neapolom aktívny v mixzóne a poskytol rozhovor pre médiá.

Dojmy zo zápasu

"V prvom polčase sme odohrali veľmi dobrý zápas. Za normálnych okolností potrebujeme v takejto situácii streliť jeden alebo dva góly, ale taký je futbal. Po prvom góle sme hrali príliš defenzívne a Neapol hral ofenzívnejšie, ale len z jednej situácie dal gól. Je to pre nás trochu málo, ale máme pred sebou druhý zápas v Barcelone, musíme vyhrať a to je pre nás veľmi dôležité."

Forma a mladí hráči

"Momentálne sa cítim veľmi dobre, aj po fyzickej stránke. Máme veľa mladých hráčov, potrebujeme nejaký čas, aby... Liga majstrov je iná, nie je to rovnaké ako v La Lige alebo Serii A, ale myslím si, že v tíme máme veľký potenciál a teraz máme pred sebou dva dlhé týždne, počas ktorých podľa mňa musíme pracovať na budúcnosti a na ďalších zápasoch."

Tím a Pedri

"Hráme spolu a chceme hrať lepšie. Musíme urobiť krok vpred ako tím. Podľa môjho názoru sú mladí hráči veľmi dôležití. Aj ja im musím pomôcť svojimi skúsenosťami. Pedri je veľmi dobrý hráč a vždy od neho očakávame vysokú úroveň. Myslím si, že v ďalších zápasoch môže hrať lepšie."

O učení sa španielčiny

"V Barcelone som už rok a pol, ale pre mňa bolo veľmi dôležité hovoriť aj s mladými hráčmi. Hovorím po anglicky, nemecky a tiež poľsky. Nie je to dokonalé, ale ešte mám nejaký čas. Myslím si, že je jedno, koľko chýb teraz urobím, pretože je to normálne, musím ich robiť, ale pre mňa je veľmi dôležité, aj to, aby som vedel komunikovať v šatni."

O zápase a forme

"Samozrejme, v poslednom čase sa cítim veľmi dobre. Situácia ešte nie je v úžasná, ale krok za krokom. Som rád, že z takej malej situácie, pekná prihrávka od Pedriho medzi nohy, potom som mal možnosť vystreliť, takže si myslím, že aj ako tím sme dnes urobili krok vpred. Fyzicky vyzeráme lepšie, samozrejme, že sme trochu hlúpo stratili loptu, ale toto je Liga majstrov a takéto chyby spôsobia, že stratíte gól, ale myslím si, že prvých 35-40 minút sme hrali naozaj veľmi dobre a myslím si, že sme mali pokojne streliť jeden alebo dva góly. Ešte nás čaká druhý zápas a dúfam, že tam urobíme bodku za zápasom."

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-02-22 10:03:40
Reči ako koza bobkov, a skutek utekl, hrajte a nerecnite
2024-02-22 10:46:29
Ešte tých krokov vpred treba dosť.