Zranenia boli pre FC Barcelona v tejto sezóne veľkou prekážkou, keďže kľúčoví hráči pravidelne trávili čas na maródke. Postupne sa však začleňujú naspäť do kádra, čo je pozitívna správa pred rozhodujúcou časťou ročníka.

Gavi a Alejandro Balde si v tejto sezóne už nezahrajú, zatiaľ čo hráči ako Robert Lewandowski, Frenkie de Jong, Raphinha a Pedri boli takisto zranení. Situácia pre Blaugranas sa zlepšuje, pretože nedávno sa im uzdravili Iñigo Martínez, Raphinha, Sergi Roberto a João Felix.

Novinár Achraf Ben Ayad v tejto súvislosti ponúka aktuálne informácie o situácii Ferrana Torresa, ktorý ešte stále zranený. V Barcelone je cieľom, aby sa 23-ročný útočník vrátil včas na zápas osemfinále Ligy majstrov proti Neapolu, ktorý sa uskutoční budúci mesiac na Montjuïc. Ferran, ktorý v tejto sezóne strelil 11 gólov vo všetkých súťažiach, sa zranil počas víťazstva 1:0 proti Osasune koncom januára.

Španielsky útočník bol v tom čase v dobrej forme a jeho zranenie stehna bolo ranou pre mužstvo. Pôvodne sa uvádzalo, že útočník sa zotaví, aby bol včas pripravený na prvý duel proti Neapolu, ale nestalo sa tak. V súčasnosti tak vynechal už štyri zápasy vo všetkých súťažiach. Teraz je cieľom, aby bol pripravený čeliť Partenopei v odvete, ktorá je na programe 12. marca na Estadi Olimpic Lluis Companys.

Po neúspešnej minulej sezóne to bola pre Ferrana lepšia sezóna, keď v 32 zápasoch vo všetkých súťažiach strelil 11 gólov a ďalšie 4 pripravil. Viac gólov ako "žralok" strelil len Robert Lewandowski. Ferranov návrat sa bude netrpezlivo očakávať budúci mesiac, pretože Barcelonu čakajú kľúčové zápasy proti Neapolu a Atléticu Madrid.

zdroj: Achraf Ben Ayad
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.