Medzi koncom zápasu s Neapolom a začiatkom zápasu s Getafe má Barça len približne 65 hodín odpočinku. Pre porovnanie, Real Madrid mal medzi koncom prvého zápasu osemfinále Ligy majstrov a nasledujúcim ligovým zápasom až 118 hodín odpočinku, Atlético 94 a Real Sociedad 91. Prečo by Barça nemohla hrať v nedeľu?

Ako uvádza Javi Miguel z madridského denníka AS, FC Barcelona už nejaký čas prostredníctvom barcelonskej mestskej rady vedela, že v nedeľu nemôže odohrať zápas proti Getafe. Ukázalo sa, že kopec Montjuïc v nedeľu od poludnia uzavrie všetky svoje vchody z dôvodu návštevy kráľa Felipeho VI. na slávnostnom otvorení Svetového kongresu mobilných technológií, ktorý sa bude konať večer v Národnom múzeu umenia Katalánska, ktoré sa nachádza takmer na úpätí Montjuïc.

Očakáva sa, že na podujatí sa zúčastnia nielen najvyššie španielske a katalánske inštitúcie, ale aj organizátori podujatia a vysokopostavení podnikatelia, takže bezpečnosť v okolí miesta konania a na kopci bude v najvyššej pohotovosti.

Ako zistil Javi Miguel, barcelonská mestská rada pred niekoľkými týždňami ako prvá informovala klub, že zápas proti Getafe sa za žiadnych okolností nemôže hrať v nedeľu, aj keď sa zápas Ligy majstrov hrá v stredu. La Liga bola informovaná aj preto, aby sa predišlo prekvapeniam na poslednú chvíľu, keď sa určoval deň a termíny.

Je preto prekvapujúce, že nikto v klube neinformoval Xaviho, že odohrať tento zápas v nedeľu je úplne nemožné. Tréner na tlačovej konferencii povedal, že naplánovanie tohto zápasu na sobotu bolo nelogické. Ďalším problémom je, že zápas mohol byť naplánovaný na o niečo neskorší čas namiesto 16:15.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-02-24 11:12:31
Pondělí by taky byla možnost, když je pak volný týden pro oba..
Jako ono se to nezdá, kdybychom hráli LM ve středu ale alespoň doma. Takto je nutné připočítat nějaké čtvrteční cestování..a na odpočinek, a samotnou přípravu na konkrétního soupeře opravdu není moc času.