Zverenci Xaviho Hernándeza dnes odohrali naozaj dobrý zápas a bez problémov porazili nepríjemné Getafe. Čo nám stretnutie na Montjuïc prinieslo?

Najlepšie: Naozaj dobrých 90 minút

V prípade Barcelony sme si v tejto sezóne zvykli na to, že počas zápasov dokáže poľaviť v ostražitosti a súperovi toho veľa dovolí. Dnes to tak nebolo - domáci kontrolovali situáciu na ihrisku od začiatku do konca a vysoko porazili Getafe. Rafinha bol veľmi aktívny, zaznamenal gól a asistenciu a pri lepšom rozhodovaní mohol mať dokonca hattrick - z hľadiska gólov, ale aj asistencií. Veľmi dobre si však počínal celý tím. Frenkie strelil gól a predviedol niekoľko zaujímavých ofenzívnych zákrokov, Cubarsí s Araujom dominovali v defenzíve, Koundé bol okrem asistencie pevný v obrane a dával možnosti pri rozohrávke a do streleckej listiny sa stihol zapísať aj nenápadný Felix. Aj Christensen dal v ofenzíve niečo zo seba a pripísal si asistenciu, zatiaľ čo Fermín priniesol veľa energie a pridal štvrtý gól. Rastie aj forma Roberta Lewandowskeho, ktorý síce nestrelil gól, ale prezentoval sa naozaj solídne. Dúfajme, že tento zápas je jasnou predzvesťou zlepšenia formy. Na tituly to možno stačiť nebude, ale už teraz je celkom príjemné sledovať takéto zápasy.

Najhoršie: Tvrdá hra Getafe

Po takomto zápase je nevhodné sa sťažovať, ale za zmienku stojí veľmi kontaktná hra hostí. Tí sa nijako nepretvarovali, o čom sa najviac presvedčil Robert Lewandowski. Chytali ho, držali, ťahali za ruky alebo udierali lakťami, a napriek tomu rozhodca v mnohých situáciách ani nezapískal. Nakoniec zaznamenal 18 faulov Getafe, z ktorých štyri potrestal žltou kartou, ale je ťažké pochopiť, ako je možné, že Gastón Álvarez nielenže nedostal žltú kartu, ale zápas dohral len s jedným priestupkom na konte.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-02-24 19:15:16
Sorry ale za mňa odporna hra hostí nebola žiadnym prekvapením stačí si spomenúť čo robil Lewovi D. Suarez v poslednom zápase. To nie je žiadna náhoda to je vyslovene naordinovaná taktika. Za mňa najhoršie jednoznačne efektivita v prvom polčase keď sme mali vyhrávať 4:0 už cez prestávku.
2024-02-24 19:29:33
Konečne zápas na ktorý sa dobre pozeralo,👏👏👏