Neapol v prvom zápase 1/8 finále Ligy majstrov proti Barcelone neuspel, ale v ligovom stretnutí sa opäť prejavila kríza v tíme. Tréner Francesco Calzona sa domnieva, že problém spočíva v mentalite hráčov.

"Myslím si, že problém je v mentalite, pretože mužstvo je v dobrej fyzickej kondícii. Veľa som sa rozprával s chlapcami, ktorí sa mi dali k dispozícii, a pozitívne ma prekvapili. Viem, že času je málo, ale problémy sa nevyriešia zo dňa na deň. Musím do tímu zaviesť správnu mentálnu kondíciu, aby sme podali čo najlepší výkon. Jediné, čo môžem mužstvu vytknúť, je zvládnutie záveru zápasu," povedal Calzona o súboji s Cagliari, v ktorom jeho tím remizoval 1:1, pričom súperovi strelil gól v 96. minúte stretnutia.

Tréner Neapola sa vyjadril aj na adresu Victora Osimhena, ktorý strelil jediný gól svojho tímu, ale zároveň premárnil veľkú šancu a v závere opustil ihrisko s nejakými neduhmi. Calzona sa však domnieva, že nie je dôvod biť na poplach: "Bol len unavený, v tom nie je žiadny problém. Victor je fantastický chlapec, dal sa k dispozícii, v dvoch zápasoch strelil dva góly. Krok za krokom nájde svoju najlepšiu formu po Africkom pohári. Aj on potrebuje nejaký čas, dnes si vypýtal zmenu," uviedol.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.