Barcelona, ktorá minulý víkend vyhrala veľkolepý zápas proti Getafe 4:0, bude zajtra čeliť oveľa väčším problémom, keď sa na San Mamés stretne s Athletic Club.

Zverenci Ernesta Valverdeho vyhrali v semifinále Copa del Rey doma nad Atléticom Madrid vysoko 3:0 a po výhre 4:0 celkovo sa dostali do finále. Zároveň bojujú o miesto v prvej štvorke, momentálne im chýbajú len 3 body na Atlético Madrid, a budú dúfať, že zajtra proti Barcelone vyvinú tlak na tím Diega Simeoneho.

Katalánci majú tiež pôsobivú formu, keď vyhrali štyri z posledných šiestich zápasov a neprehrali ani jeden. Táto séria zahŕňa vynikajúci výkon proti Neapolu a víťazstvo proti Celte Vigo. Zajtra však bude Athletic Club na vrchole svojich síl a Xavi dúfa, že sa mu podarí podobnou taktikou odzrkadliť výkon svojho tímu zo zápasu s Getafe.

Podľa informácií katalánskeho denníka Sport Xavi verí, že Baskovia vybehnú na ihrisko v plnej paľbe a pokúsia sa o vysoký a široký pressing, podobne ako Getafe, ktorý roztiahne ich obranu a poskytne im priestor na nábehy dozadu. Tréner chce, aby hráči Barcelony napádali priestory za obranou Athletic a boli viac vertikálni s loptou.

Tým sa tiež oveľa viac zníži riziko straty lopty v držaní v strede ihriska. Valverdeho mužstvo veľmi tvrdo tlačí na súpera, ktoré ak príde o loptu, môže ho to vyjsť veľmi draho. Preto môžeme očakávať, že Xavi posadí na tento zápas Andreasa Christensena na lavičku a namiesto neho nasadí spoľahlivé trio stredopoliarov Ilkay Gündoğan, Frenkie de Jong a Pedri. Zatiaľ čo Gundo v tomto rozostavení zväčša hrával ako krajný záložník, Xavi by mohol zajtra túto úlohu dať na starosť Holanďanovi, keďže Nemec dokáže perfektne načasovať nábeh tretieho spoluhráča za obranu.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-02 23:34:26
som strasne zvedavi ako xavi bude schopny namotivovat hracov na zapas po tom ako reak stratil dalsie body a ci budu primadony ochotne behat a vyhrat