Katalánci len remizovali na San Mamés bez gólov a nedokázali poriadne využiť zaváhania Realu Madrid a Girony. Navyše prišli o dvoch dôležitých záložníkov. Čo nám stretnutie ukázalo?

Najlepšia vec: Obrana začala fungovať

Nie je to tak dávno, čo sme sa sťažovali na defenzívnu hru, keď Barcelona v po sebe idúcich zápasoch dostala minimálne dva góly. Už v dueli proti Getafe vyzerala defenzíva solídne a dnes proti silnejšiemu súperovi sme tiež sledovali úroveň blízku tej z minulej sezóny. Ronald Araujo bol pri svojich zákrokoch veľmi istý a mladý Cubarsi bol napriek niekoľkým chybám tiež pôsobivý. Vďaka tomu sa mužstvu podarilo udržať čisté konto, bez ktorého by len ťažko bojovali o jediný bod. V súboji s Realom to pravdepodobne nebude rozhodujúce, ale v boji o druhé miesto v lige by to mohlo byť veľmi užitočné. Za vyzdvihnutie stoja aj Koundé, Cancelo a Lamine Yamal. Posledný menovaný sa dokázal ukázať nielen v ofenzíve, ale veľa pracoval aj na vlastnej polovici.

Najhoršie: Zranenia v rozhodujúcom momente sezóny

Keď Real Madrid stratil v lige body a zápas s Neapolom je na dohľad, mohla existovať nádej, že Barcelona začne meniť situáciu a prinesie fanúšikom v tejto sezóne viac radosti. Stačilo však 45 minút a všetko sa pokazilo. Najprv Frenkie de Jong nešťastne spadol a nebol schopný ani opustiť ihrisko po vlastných a potom Pedri odišiel z ihriska zaliaty slzami. Obaja stredopoliari pravdepodobne na dlhší čas vypadnú zo zostavy a nepomôžu ani v ďalších ligových zápasoch, ani v odvete Ligy majstrov proti Neapolu. Za takýchto okolností je oveľa ťažšie byť optimistom.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-03-04 07:06:26
najlepsie: yamal a ciste konto. najhorsie: samozrejme zranenia a neschopnost nieco vymysliet. chybal pohyb, preto sa zaloha skoro cely zapas prekopavala. dnes sme teda trpeli nielen na ihrisku, ale aj pri telke.
2024-03-04 07:14:28
Tie zranenia síce prichádzajú v najhoršom čase, no prítomnosť Pedriho a Frenkieho by nebola nič zmenila. V útoku sme totižto boli bezzubí od samého zaciatku. Je to smutné, ale určitým spôsobom aj dobrá správa, lebo stále zostáva nádej to zmeniť...