Absencia Frenkieho de Jonga v stretnutí s Neapolom bude pre Barcelonu veľkým problémom a Xavi musí nájsť vhodné riešenie, ako túto medzeru v zostave zaplniť. Podľa Jordiho Gila z katalánskeho denníka Sport by mohol Holanďana zastúpiť Sergi Roberto.

Novinár vysvetľuje, že kapitán tímu sa už úplne zotavil z posledného zranenia a v zápase proti Neapolu by mohol zohrať kľúčovú úlohu. Gil poukazuje na to, že Sergi Roberto počas tréningov vykonáva podobnú taktickú prácu ako Frenkie de Jong, takže práve on sa z hľadiska futbalových kvalít najviac podobá Holanďanovi. Novinár denníka Sport uzatvára, že v konfrontácii s Mallorcou mala Barça problémy hrať len s dvoma stredopoliarmi a prítomnosť Sergiho Roberta po boku Andreasa Christensena a İlkaya Gündoğana by mohla nedostatky kompenzovať.

Gil priznáva, že Sergi Roberto sa vrátil do nominácie už koncom februára, no napriek tomu nezasiahol do žiadneho zápasu. Odôvodňuje to však tým, že Xavi bol po zranení 32-ročného hráča opatrný, keďže nebolo potrebné riskovať a súboj s Neapolom je prioritou. Napriek tomu novinár nevylučuje, že by Sergi Roberto mohol byť z tohto dôvodu ponechaný na druhý polčas.

Treba však zdôrazniť, že Jordi Gil výnimočne často píše priaznivé články o kapitánovi tímu. Keď sa objavili pochybnosti o budúcnosti Sergiho Roberta, odkryl otázku záujmu Mikela Artetu o 32-ročného hráča. Novinár tiež prezentoval priaznivý obraz odchovanca v súvislosti s jeho zmluvou a ochotou odísť napriek tomu, že hráč má údajne klauzulu, ktorá mu umožňuje predĺžiť zmluvu.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2024-03-10 15:36:31
Dnes je to tu samy vtip, už som sa dozvedel, že sme začali viac trénovať (v marci) a ze Sergi sa najviac podobá De Jongovi :]
2024-03-10 15:39:00
🤣🤣🤣