Po ťažko vybojovanom víťazstve nad RCD Mallorca sa FC Barcelona v utorok vráti do akcie v možno najdôležitejšom zápase sezóny, keď sa v Lige majstrov stretne s Neapolom. Po remíze 1:1 v prvom zápase osemfinále s talianskym majstrom musí Barça zajtra na Montjuïc zvíťaziť, aby postúpila do štvrťfinále súťaže.

Vzhľadom na športovú aj finančnú situáciu klubu je mimoriadne dôležité postúpiť do štvrťfinále Ligy majstrov, ale dostať sa cez optimisticky naladený Neapol nemusí byť jednoduché. Po tom, čo sa Xavi Hernandez rozhodol urobiť niekoľko zaujímavých zmien v zápase proti Mallorce, sa očakáva, že proti Neapolu pošle do základu svojich najlepších hráčov. Informuje katalánsky denník Sport.

Súčasťou základnej jedenástky Barcelony proti Partenopei tak budú dvaja najdôležitejší hráči tímu, Ronald Araujo a Robert Lewandowski. Araujo vynechal zápas proti Mallorce, keďže bol suspendovaný za nahromadené karty. Na druhej strane, Lewandowski dostal od Xaviho priestor oddych a v piatok večer nastúpil na poste útočníka Marc Guiu.

Táto dvojica sa však v utorok večer na Montjuïc vráti do zostavy v nádeji, že pomôže Barçe zdolať Neapol. Araujo bude mať veľmi zodpovednú úlohu udržať nebezpečného Victora Osimhena, zatiaľ čo Lewandowski sa opäť pokúsi streliť gól.

Kto ďalší bude hrať?

Marc-André ter Stegen v bráne je zajtra istý, zatiaľ čo Jules Koundé a João Cancelo sa objavia na krajoch defenzívy. Po návrate Arauja si Xavi bude musieť vybrať medzi Pauom Cubarsí a Iñigom Martínezom ako jeho partnerom v strede obrany.

V zálohe majú istotu štartu Andreas Christensen a Ilkay Gündoğan, ktorým sa v posledných zápasoch darilo. Bez Frenkieho de Jonga a Pedriho sa musí tréner rozhodnúť pre tretieho záložníka a médiá informujú, že minúty dostane Sergi Roberto.

Lewandowski nastúpi na hrote a bude mať k dispozícii Lamineho Yamala na pravej strane. Posledná pozícia na ľavom krídle je pre Xaviho dilemou, pretože bude musieť vyriešiť, či sa rozhodne pre útočníka ako João Felix, alebo namiesto neho nastúpi Fermín López a zvolí štvorčlennú stredovú formáciu.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-03-11 10:34:50
lewandowski by sa mal vrátiť do poľska, nie do základnej zostavy
2024-03-11 11:54:24
roque by si zasluzil hrat