Marc-André ter Stegen sa zúčastnil na dnešnej tlačovej konferencii pred odvetným zápasom Ligy majstrov s Neapolom. Okrem iného sa Nemca pýtali na zajtrajšieho súpera a jeho postoj pred zápasom.

[Carla Mitats, FC Barcelona.com] Už tri zápasy ste nedostali gól, aký to má význam v súvislosti so zajtrajším zápasom?

"Ako vždy, chceme si udržať čisté konto, hrať dobre v defenzíve, a zároveň mať možnosť streliť gól. V poslednom čase sa nám to určite darí lepšie."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Neapol nedávno zmenil trénera, ako hodnotíte jeho hru od tej doby?

"Vo výjazdovom zápase, ktorý sme hrali s ich novým trénerom, nemali veľa času na prípravu. Neapol je dobrý tím, ktorý je schopný konkurovať, chce hrať, vlastniť loptu. Od nášho prvého stretu svoju hru veľmi zlepšili. My chceme hrať svoju hru, zmeny v ich tíme na nás nemajú žiadny vplyv."

[Marta Ramon, RAC1] V tomto zápase ide o veľa peňazí, 15 miliónov eur za postup do ďalšej fázy. Cítite váhu tohto stretnutia v šatni?

"Sú v stávke milióny? Ak začneme myslieť na iné veci ako na futbal, bude to zlé. Chceme postúpiť do ďalšej fázy Ligy majstrov a urobíme všetko pre to, aby sa nám to podarilo."

[Francesc Latorre, TV3] Ako by ste zhodnotili prínos Paua Cubarsího pre tím? Nezabúdajme, že má len 17 rokov.

"Ako futbalista je fenomenálny a môže sa ešte veľmi rozvíjať. Je na začiatku svojej kariéry, má svoju chvíľu na to, aby hral a zbieral minúty na ihrisku. Spoliehame sa na to, že sa bude ďalej rozvíjať. Ako človek je veľmi otvorený, je ochotný počúvať a učiť sa."

[Fran Ruben, TV Española] Po troch rokoch sa tím vrátil do osemfinále Ligy majstrov. Ste jedným z kapitánov, čo hovoríte mladým hráčom v tíme a aké sú vaše pocity pred najdôležitejším zápasom sezóny?

"V prvom rade máme teraz dobrú situáciu. V predchádzajúcich rokoch to nebolo také samozrejmé. Každý chce počuť hymnu Ligy majstrov, my chceme hrať zajtrajší zápas a tiež chceme, aby sa pre nás skončil pozitívne."

[Carles Ruiperez, La Vanguardia] Toto je vaša deviata sezóna v Barcelone. V prvej ste vyhrali Ligu majstrov. Teraz sa vám už dlho nedarí dostať sa do tejto fázy. Predstavovali ste si takúto situáciu?

"Je pravda, že sme sa viac nedostali do žiadneho finále, niekedy sme boli blízko. Vždy to chcem skúsiť znova a nakoniec to príde. Zajtrajšok je dobrá príležitosť priblížiť sa k tomuto cieľu. Je to najdôležitejší zápas za dlhú dobu a chcem sa sústrediť len na to."

[Corriere dello Sport] Neviem, či sa počas zápasu pozeráte na brankára súpera. Chcel by som sa vás opýtať na Mereta, ako sa vám páči jeho hra?

"Je na veľmi dobrej úrovni, navzájom sa rešpektujeme. Mali sme možnosť sa len pozdraviť. Prajem mu, aby hral dobre, ale zajtra sa sen v Lige majstrov končí."

[Tuttosport] Opýtam sa opäť na Neapol, ale na Kvaratskheliu a Osimhena, najnebezpečnejších hráčov Neapola. Aký je váš pohľad na tento duel?

"Vo výjazdovom zápase sme dobre bránili, najmä proti ofenzívnej trojici hráčov Neapola. Naším cieľom je, aby sa nedostali do žiadnej príležitosti. Oni jednu mali a bohužiaľ sa to skončilo gólom. Zajtra chceme, aby si nič nevytvorili, chceme im znepríjemniť život."

[Joan Poqui, Mundo Deportivo] Cítite sa byť favoritom?

"Myslím si, že v situácii, v ktorej sa nachádzame, je to vyrovnané. Najmä preto, že nám chýba niekoľko futbalistov. Máme hráčov, ktorí môžu rozhodnúť, hráme doma, máme za sebou sériu dobrých zápasov, možno s výnimkou zápasu na San Mamés. Chceme si udržať túto kontinuitu a postúpiť do ďalšej fázy."

[Ferran Correas, Sport] Odohrali ste svoj 400. zápas za Barcelonu. Čo to pre vás znamená a chcete viac?

"Chcem viac! Neviem, čo sa stane v budúcnosti, ale práve teraz som hrdý na to, že som si toľkokrát obliekol dres Barcelony. Som veľmi šťastný a hrdý, že môžem hájiť tieto farby."

[Canale 21] Aké sú podľa vás silné stránky Neapola po výjazdovom zápase?

"Ich silnou stránkou je držať loptu, nútiť súpera behať, ale my máme podobnú myšlienku. Kľúčom k zajtrajšiemu zápasu bude, aby sme im sťažili hru a aby si nevytvárali príležitosti, a ak budú mať loptu v držaní, aby nás nedominovali, aby nemali čisté gólové príležitosti."

[Carmen Torres, Marca] Aký je váš názor na Christensena na pozícii pivota?

"Xavi urobil toto rozhodnutie. Dodáva nám rovnováhu medzi jednotlivými formáciami a veľkú stabilitu pri prechode z obrany do útoku. Vidím, že hrá s pokojom a sebavedomím. Som spokojný, dáva nám veľa."

[David Amaya, El 10 del Barca] Pred časom ste sa vrátili do bránky. Rád by som sa vás opýtal, aký dôležitý je podľa vás váš návrat, keď ste jedným z kapitánov a máte vplyv na šatňu?

"Je ťažké hovoriť o sebe. Vy to vidíte oveľa lepšie ako ja. Myslím si, že som dôležitý predovšetkým kvôli skúsenostiam, zápasom, ktoré som odohral, a tomu, čím som si prešiel. Chcem pomôcť tímu a som rád, že som sa vrátil.

[Marc Barraca, Diari de Barcelona] Čo poviete fanúšikom pred zajtrajším takým dôležitým zápasom na Montjuïc?

"Veľmi dôležitý zápas, ale pre nás sú dôležité všetky zápasy. Čo nás čaká v lige, ako aj v Lige majstrov, budeme bojovať o všetko. Tešíme sa na zajtrajšok, aby sme si tento zápas mohli užiť."

[Nacho Jimenez, Mas Que Pelotas] Neviem, ako sa momentálne cítite, rád by som sa vás opýtal, ako hodnotíte Iñakiho Peñu, keď vás nahradil, a čo od seba očakávate do konca sezóny?

"Pre Iñakiho to nebolo ľahké, ale myslím si, že odviedol dobrú prácu. Odohral dva zápasy v Lige majstrov a aj vďaka nemu sme tu."

[Javier Bordas, Iniestazo] Posledné mesiace boli po Xaviho rozhodnutí komplikované. Rád by som sa vás opýtal na reakciu šatne na túto správu.

"Aj my ako futbalisti sme zodpovední za takéto rozhodnutia. Musíte zo seba vydať to najlepšie, aj za Xaviho. Je to skvelý tréner, vďaka nemu sme na tomto mieste. Pracuje tak, aby sme mohli súťažiť každé 3-4 dni."

[Jordi Blanco, ESPN] Spolupracovali ste s Hansim Flickom, rád by som sa vás opýtal na váš názor na neho.

"Teraz nie je vhodný čas hovoriť o Flickovi. Je to veľká osobnosť, vysoko si ho vážime v nemeckej reprezentácii, ale to je asi tak všetko. Táto odpoveď sa vám nebude páčiť, ale viac už nepoviem, najmä po poslednej otázke. Zajtra hráme najdôležitejší zápas sezóny."

zdroj: yt: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.