Neapol, rovnako ako Barcelona, chce postúpiť na budúcoročné Majstrovstvá sveta klubov, ktoré sa konajú v novom formáte. Oba kluby potrebujú postúpiť do ďalšej fázy Ligy majstrov. Taliansky denník Corriere dello Sport píše, že Aurelio de Laurentiis, prezident Neapola, motivuje hráčov prémiou vo výške 10 miliónov eur.

Neapolu chýba 5 bodov na to, aby predbehol Juventus a kvalifikoval sa na Majstrovstvá sveta klubov, ktoré sa budú hrať v roku 2025 v USA. Na to potrebujú postup do štvrťfinále Ligy majstrov a body za víťazstvá (za výhru dostanú dva body). Tím z Talianska potrebuje vyradiť Barcelonu na jej vlastnom štadióne.

Aurelio de Laurentiis sľúbil svojim hráčom prémiu 10 miliónov eur, ktorú si rozdelia za postup na Majstrovstvá sveta klubov. Približne toľko by klub zarobil, ak by sa po postupe cez Barcelonu dostal do štvrťfinále Ligy majstrov.

Corriere dello Sport poukazuje na to, že tréner Neapola Francesco Calzona je neskúsený, zatiaľ čo jeho konkurent Xavi získal vo svojej kariére množstvo trofejí v Lige majstrov a hral na najvyššej úrovni. Neapolčania však veria, že mužstvo je pripravené na to, aby si s Barçou zahralo vabank a bonusová motivácia im môže len pomôcť.

zdroj: Corriere dello Sport
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2024-03-11 18:46:13
Uz vidim zajtra clanok: Hraci Barcelony chcu premie za postup cez Neapol 😃😃😃
2024-03-11 19:42:31
Pevne pevne verim, ze prekoname tuto nelahku prekazku. Aj ked nam chyba mnozstvo klucovych hracov, sme podla toho prveho zapasu na vyssej urovni, trosku trosku stastia je nam treba, aby to tam spadlo