Tréner Neapola Francesco Calzona vystúpil na tlačovej konferencii pred zápasom osemfinále Ligy majstrov proti Barcelone. Tréner súpera hovoril veľa o svojom tíme, ale okrem iného spomenul aj Lamineho Yamala a Frenkieho de Jonga.

"Mám veľmi rád hráčov Barcelony, ale som rád, že môžem trénovať svojich vlastných. Lamine Yamal? Bezpochyby má kvality na to, aby sa stal jedným z najlepších hráčov na svete, je veľmi mladý a už teraz vyzerá ako veterán. Ak sa na svojej ceste nestratí, má kvality na to, aby sa stal špičkovým hráčom."

"S Turínom (1:1) sme odohrali skvelý zápas ako tím, je jasné, že Kvara odohral skvelý zápas a my sme sa veľmi zlepšili. Jediné, čo nám chýbalo, bolo víťazstvo, ale s hrou som veľmi spokojný. S Barcelonou je to veľká výzva, je to zápas roka, postup do ďalšieho kola by znamenal veľa na klubovej úrovni a na úrovni nadšenia pre tím."

"Bude to zápas hop alebo trop, nie každý hrá proti súperovi na tejto úrovni. Nepovedal som o tom ani slovo, nie je to potrebné, s tímom sme sa sústredili na iné aspekty, pretože stále máme nedostatky. Priznať si určité veci môže byť osudné. Oproti prvému zápasu sme veľa zmenili, teraz je mužstvo kompaktnejšie, už dávame toľko gólov, dokážeme si vytvoriť viac situácií, dávame dosť gólov, vysoko bránime..., ale to je zásluha chlapcov, ktorí za tri týždne urobili obrovské kroky vpred. Cesta však nie je ukončená, ešte nás čaká veľa práce, aby sme sa stali tým, čím by som chcel, aby sme boli."

"Ako dôležitá bude absencia De Jonga? Hovoríme o modernom hráčovi, ktorý má všetko, ktorý dokáže všetko... Je jasné, že im bude chýbať, ale Barcelona má široký káder, ktorý ho môže nahradiť."

zdroj: Corriere dello Sport
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.