Katalánci dokázali poraziť Neapol na domácom trávniku 3:1 a zaslúžene postúpili do štvrťfinále Ligy majstrov. Čo nám stretnutie na Montjuïc prinieslo?

Najlepšie: Postup a Pau "Profesor" Cubarsí

Barcelona mala skvelý štart do dnešného stretnutia a rýchlo išla do vedenia zásluhou Fermína a neskôr ho zvýšila po góle Cancela. Viac ako 20 minút domáci dominovali, udržiavali efektívny pressing a mohli viesť aj vyššie. Neskôr sa Neapol vrátil do zápasu a musel vydržať v obrannej fáze. Práve vtedy Pau Cubarsi, ktorý výborne predvídal, fyzicky bojoval a pracoval s loptou, dokazoval svoju triedu akciou za akciou. Bol to práve 17-ročný mladík, ktorý pomohol prežiť tlak Talianov a potom, po dobrom striedaní Roberta, rozhodnúť zápas. Mnohí hráči dnes zažili svoje chvíle - Raphinha zaznamenal asistenciu a trafil tyč pred gólom Cancela, Gündoğan predviedol niekoľko skvelých zákrokov, aktívny bol Lamine Yamal a góly pridali Cancelo a Lewandowski. Bol to však práve Cubarsí, ktorý bol takmer bezchybný a zaslúžene si odniesol ocenenie MVP.

Najhoršie: Oneskorený Cancelo a fáza dominancie Neapola

Po dobrom začiatku bola Barcelona na konci prvého polčasu a na začiatku druhého výrazne oslabená a nechala sa ovládnuť Neapolom. Pri góle súpera a vo viacerých ďalších situáciách bol neskoro práve Cancelo, a kým v ofenzíve sa dokázal blysnúť, v defenzíve striedal dobré zákroky s katastrofálnou stratou krytia. Pri prevahe hostí mali horšie chvíle aj Fermín či Rafinha, ktorí robili horšie rozhodnutia. Zlé striedanie ukázal aj Oriol Romeu, ktorý zapríčinil veľkú príležitosť Neapola. So silnejším súperom to mohlo skončiť oveľa horšie.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2024-03-13 07:37:39
dobre zhodnotene, este by som vyzdvihol yamala. pokial prvych 20min. vsetci vladali, bol jasne najlepsi. najhorsie: totalny prepad v hre po 2:0.
2024-03-13 08:28:08
vie niekto kedy su predpokladane navraty Frankieho a Pedriho a kedy sa hra dalsia faza LM? dik