Pre Barcelonu nebolo súperenie s Neapolom len súbojom o dosiahnutie športových cieľov. Dôsledky prípadnej prehry by do veľkej miery ovplyvnili aj financie klubu. Našťastie sa Barcelone podarilo vybojovať postup do ďalšieho kola.

Podľa Ferrana Correasa z katalánskeho denníka Sport Barcelona pri zostavovaní rozpočtu na aktuálnu sezónu predpokladala, že Xaviho tím sa dostane minimálne do štvrťfinále Ligy majstrov. To by mu zaručilo 10,6 milióna eur od UEFA plus peniaze za vstupenky na jeden zo zápasov v ďalšej fáze súťaže, spolu približne 15 miliónov eur.

Ak by Barcelona túto sumu nedostala, mohlo by to znamenať vážne riziko, že sa jej nepodarí naplniť rozpočet. Podľa Correasa má Barça už teraz približne o 27 miliónov menej, ako predpokladala. Väčšina z tejto sumy súvisí s príjmami nižšími o 15 miliónov eur, najmä z nižších ako očakávaných príjmov z hry na Montjuïc. Ďalších 12 miliónov predstavujú dodatočné výdavky, ako napríklad predĺženie zmluvy s Xavim a jeho zamestnancami a januárový príchod Vitora Roqueho.

Vďaka postupu do štvrťfinále Ligy majstrov zároveň žije nádej na postup na Majstrovstvá sveta klubov v roku 2025. Pravda, Atlético by muselo vypadnúť po dvojzápase s Interom a Barça by musela nielen vyradiť Neapol, ale dokonca postúpiť do semifinále súťaže, ale stále by bola v hre. A nová súťaž pod záštitou UEFA by mohla zabezpečiť veľmi vysoké príjmy - odhaduje sa, že každý účastník dostane len za účasť na Majstrovstvách sveta 50 miliónov eur. Celkovo teda Barcelona mohla prísť až o 65 miliónov, ak by vo včerajšom zápase zakopla. V stávke je bolo veľa, no zverenci Xaviho Hernándeza tento test zvládli na výbornú.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2024-03-13 08:51:55
stávke je bolo veľa
2024-03-13 17:00:49
To znamená, že musíme vyhrať oba zápasy štvrťfinále a až tak by sme sa kvalifikovali na WC?