Po víťaznom zápase s Neapolom poskytol Robert Lewandowski rozhovor pre Polsat Sport.

Hneď na začiatku rozhovoru sa útočníka Barcelony opýtali na nedostatok prihrávok od jeho kolegov: "Takýchto zápasov bolo už niekoľko, takže je to naozaj niečo, čo môžeme zlepšiť. Podľa môjho názoru, keby sme v prvom polčase hľadali o jednu alebo dve prihrávky viac, mohli sme tento zápas uzavrieť už v prvom polčase víťazstvom tri, štyri k nule, a tak často musíme bojovať až do konca, do tej 90. minúty, a mať v hlave fakt, že to ešte nie je rozhodnutý zápas."

Novinár Polsat Sport sa pýtal na začiatok druhého polčasu, keď hra Barcelony nebola dobrá a súper strelil kontaktný gól: "V druhom polčase tých prvých 20 minút nevyzeralo dobre, Neapol prevzal iniciatívu. Potom sme začali útočiť, dali sme gól a všetko sa vrátilo do starých koľají."

Lewandowski sa vyjadril k zmenám, ktoré Xavi urobil v druhom polčase, keď okrem iných poslal na ihrisko aj Sergiho Roberta: "Sergi robí pohyb bez lopty alebo prihrávky dopredu, ale aj İlkay hrajúci vyššie je tiež iný hráč, ktorý sa dobre umiestňuje, niekedy mu stačí loptu zahrať, môžete s ním hrať, niekedy aj naslepo. Tieto zmeny určite pomohli, asi Fermín dal v prvom polčase veľa zo seba a v druhom to bolo pre neho ťažké, Neapol tiež trochu zmenil hru, jednoducho tu tieto striedania fungovali dobre."

Na úplný záver rozhovoru padla otázka na vysnívaného súpera vo štvrťfinále: "Neviem, s kým sa stretneme, skôr by som si želal niekoho, cez koho by sme mohli postúpiť. Niekoľko zranených hráčov sa už asi vráti, dúfam, že sa neobjavia žiadne nové zranenia, a proti komu nakoniec nastúpime, uvidíme. Dôležité je, aby sme dokázali hrať lepšie."

zdroj: polsat sport
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-03-13 12:26:44
Ty ked odides, tri dni budem od radosti v liehu. Ale to si este 2 roky pockam a budem trpiet pri pohlade na tvoju futbalovu parodiu v zaklade. 🤮
2024-03-13 13:02:14
V celém utkání byl vidět jen 2x a to při prvním gólu když pustil míč a pak když v závěru sám gól vstřelil, ale daná situace byla tak jednoduchá, že by ji využil kdokoliv z týmu. Už tak v 60. minutě ho měl vystřídat Roque. A nechápu proč šel z křídelníků dolů zrovna Raphinha, když z té útočné trojice byl on ten nejnebezpečnější a zároveň měl dost síly a pomáhal i vzadu. A poslat na hřiště v 60. minutě Oriola byla sebevražda. Reálně jsem při jeho nástupu myslel, že to znamená, že nepostoupíme. A své "schopnosti" naplno ukázal. Raději bych tam viděl někoho z béčka, třeba Casada. A to co předvedl Oriol v závěru, kdy jim namazal do jasné šance.... Jeho už maximálně nechat na lavičce a i to je pro něj až více než dost.