Postup do štvrťfinále Ligy majstrov vlial optimizmus do sŕdc fanúšikov a predovšetkým hráčov Barcelony. Ako píše katalánsky Sport, v šatni tímu veria, že štvrťfinále nestačí. Hráči si dávajú za cieľ postúpiť medzi najlepšiu štvoricu tohtoročnej edície najlepšieho z európskych pohárov.

Pred zápasom s Neapolom sa veľa hovorilo o finančných otázkach, konkrétne o "naplnení rozpočtu" (ktorý zahŕňal postup do štvrťfinále Ligy majstrov). Klub dostane viac ako desať miliónov eur. Pozápasová nálada v šatni sa niesla v znamení úľavy a pocitu dobre vykonanej práce. Hráči a trénerský štáb si už stanovili úlohu dostať sa do semifinále. Tento cieľ považujú za maximálne reálny a dosiahnuteľný. Až po postupe medzi najlepšiu štvoricu možno uvažovať o ďalších zápasoch v kontexte "čo má byť, bude."

Toto bolo posolstvo hlavne od skúsenejších hráčov, ktorí chceli dať jasne najavo, že žiadna misia ešte nie je ukončená. Tlak sa teraz presúva na súperov s oveľa väčším finančným potenciálom, ktorí majú oveľa viac príležitostí. V tíme je tiež cítiť, že posledné týždne boli z hľadiska fyzickej prípravy ukážkové a je dôležité nestratiť ďalších hráčov kvôli zraneniam.

Bol to odkaz hlavne od skúsenejších hráčov, ktorí chceli dať jasne najavo, že žiadna misia ešte nie je dokončená. Tlak sa teraz presúva na súperov s oveľa väčším finančným potenciálom, ktorí majú oveľa viac možností. V tíme je tiež cítiť, že posledné týždne boli z hľadiska fyzickej prípravy ukážkové a je dôležité, aby Katalánci už neprišli o žiadneho hráča kvôli zraneniu.

Hráči stoja pevne na zemi a nekladú si za cieľ finále, pretože vedia, že na to musia ísť krok za krokom. Uvedomujú si, že v určitých momentoch dvojzápasu s Neapolom im naďalej chýbali určité veci. Pokiaľ ide o súperov, s ktorými by sa chceli stretnúť, najmenej náročný by bol víťaz dvojzápasu Borussia Dortmund - PSV. Mimo stupnice je Manchester City, zvyšných šesť tímov by malo byť na dosah. Niektorí by sa radšej stretli s PSG alebo Bayernom ako s Interom, ktorý je v tejto sezóne považovaný za veľmi silný tím.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-03-13 22:52:12
Atletico nas asi práve vyradilo z MS klubov.
2024-03-13 23:44:07
Nie asi 🤣