Barcelona sa prvýkrát od sezóny 2019/20 dostala medzi osem najlepších tímov v Európe. Pred štyrmi rokmi sa štvrťfinále hralo vo formáte post-covid, teda na jeden zápas (Barça prehrala s Bayernom Hansa Flicka 2:8). Tentoraz sa bude hrať klasický dvojzápasový formát (9. 10. a 16. 17. apríla). Katalánci o postup do semifinále zabojujú proti PSG!

Výsledky žrebu:

Arsenal - Bayern
Atlético Madrid - Borussia Dortmund
Real Madrid - Manchester City
PSG - Barcelona


Katalánci odohrajú odvetu na svojom štadióne!

SEMI1: Atlético Madrid - Borussia Dortmund / PSG - Barcelona
SEMI2: Arsenal - Bayern / Real Madrid - Manchester City

 

 

Potenciálni súperi Barçy vo štvrťfinále Ligy majstrov sú:

Real Madrid
Atlético Madrid
Borussia Dortmund
Bayern Mníchov
PSG
Manchester City
Arsenal

Pokiaľ ide o pravidlá žrebovania tejto fázy, neexistujú žiadne obmedzenia. Ktokoľvek môže skončiť proti komukoľvek (vrátane tímov z rovnakej krajiny a hrajúcich v rovnakej skupine v tomto ročníku LM). Treba mať na pamäti, že tím, ktorý je vyžrebovaný ako prvý, hrá prvý zápas doma a druhý zápas vonku.

Dnes sa tiež určí pavúk turnaja až do finále. Po určení, kto s kým bude hrať vo štvrťfinále, sa uskutoční napríklad žrebovanie semifinálových dvojíc: "Víťaz štvrťfinále č. 1" proti "Víťazovi štvrťfinále č. 4". Prvý vyžrebovaný pár bude hostiť prvý semifinálový zápas.

Žreb vám ponúkneme v minútovom spravodajstve aj na forcabarca.sk! 

zdroj: twitter
foto: twitter

Diskusia

23 komentáre
2024-03-15 12:11:04
Pre Barcelonu sú hrateľný len Atletico a Dortmund zvyšok konečná najkrajšieho súpera dostane aj tak real madrid ako vzdy
2024-03-15 12:14:36
PSG