Joan Laporta sa zúčastnil prvej časti podcastu, ktorý pripravila Barcelona. Prezident okamžite oznámil veľkú novinku a priznal, že klub už informoval spoločnosť NIKE o svojom želaní rozviazať zmluvu.

"Spoločnosti Nike sme oznámili, že vypovedáme zmluvu na základe porušení, ktoré boli pre nás veľmi citeľné. Mali 45 dní na to, aby nám vyplatili kompenzáciu, neurobili tak a my sme im oznámili, že zmluva bude ukončená, a oni reagovali preventívnymi opatreniami, na ktoré sme reagovali, a teraz vidíme výstup z týchto opatrení. Snažili sa zmluvu zlepšiť, ale vynaložili úsilie, ktoré nie je dostatočné, pretože vieme, že trh platí viac," uviedol prezident FC Barcelona.

"V tomto zmysle konáme civilizovane a pracujeme na všetkých možnostiach, ktoré máme. Sme presvedčení, že budeme mať najlepšiu zmluvu na svete. Sme otvorení všetkému, ale nemôžeme mať oveľa nižšiu zmluvu, než akú platí trh. Je našou povinnosťou ako výkonných riaditeľov klubu získať najlepšiu zmluvu. Pokračovať s NIKE by bolo jednoduché s nižšou ako trhovou zmluvou, ale niekedy to, čo je jednoduchšie, nie je pre klub najlepšie. Dátum ukončenia zmluvy bude určený na základe našich prebiehajúcich rokovaní," dodal.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
Marian Premium
2024-03-23 18:20:02
Puma či Adidas ?