Víťazstvo Barcelony nad Las Palmas bolo pre tím radostnou udalosťou, ale výhra môže tím stáť viac, ako sa očakávalo.

Počas zápasu dostali piatu žltú kartu v sezóne hráči ako Robert Lewandowski, João Cancelo a Iñigo Martínez, v čoho dôsledku budú suspendovaní na nadchádzajúci zápas proti Cádizu. Zaujímavé však je, že Lewandowski a Cancelo si kartu vykoledovali účelovo, aby vynechali zápas proti Cádizu a boli Xavimu k dispozícii na dôležité El Clásico.

Takže čo teraz?

Podľa disciplinárneho poriadku Španielskej futbalovej federácie hrozí Lewandowskemu a Cancelovi dvojzápasový dištanc po tom, čo si v zápase proti Las Palmas úmyselne vyslúžili žlté karty. V dôsledku toho zrejme budú v El Clásicu absentovať. Disciplinárny kódex RFEF je v tejto otázke veľmi jasný. Uvádza sa v ňom, že ak si futbalista úmyselne vyslúži napomenutie, aby si odpykal zápas s pozastavením činnosti, musí si odpykať trest za toto napomenutie plus jeden ďalší - inými slovami, spolu dva zápasy.

Presne to sa stalo v prípade Lewandowskeho a Cancela, napriek tomu, že mnohí ľudia to buď odmietajú uznať, alebo tvrdia, že sa to nedá dokázať. Samozrejme, že to budú popierať, ale konanie oboch hráčov jasne odhaľuje ich úmysly.

Prečo teda nie Martínez?

V tomto prípade je na prvý pohľad jasné, že Martínez sa o žltú kartu, kvôli ktorej teraz nebude hrať v ďalšom zápase, nesnažil úmyselne, pretože je nelogické, aby sa stopér nechal účelovo napomenúť žltou kartou, keď do konca zápasu zostáva tridsať minút.

To, čo urobil Lewandowski, však bolo vyslovene drzé. Napriek tomu, že mu postranná čiara signalizovala striedanie, ignoroval to a rozhodol sa počkať, kým sa ho rozhodca rozhodne úmyselne a provokatívne napomenúť. Na druhej strane sa Cancelo v 89. minúte úmyselne snažil dostať žltú kartu napriek tomu, že zápas sa už v podstate skončil. Počas akcie zbytočne kopol do súpera, pričom bolo jasné, čo tým sleduje.

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
mito669 Premium
2024-04-01 09:18:51
Príležitosť pre Forta a Roqueho, aj tak už skoro o “nič nejde”
2024-04-01 09:24:17
Nedá sa to dokázať a bodka. Toto nech si strčia pekne do ...