Na rozdiel od predpokladov, že Robert Lewandowski by mohol vynechať zápas proti Realu Madrid 21. apríla po tom, čo sa úmyselne vykartoval zo zápasu proti Cádizu, ako sa očakávalo, Disciplinárna komisia pri RFEF potrestala Poliaka iba jednozápasovým dištancom. Okrem útočníka si z tohto dôvodu proti Cádizu nezahrajú ani ďalší dvaja futbalisti.

Podľa rozhodnutia Disciplinárnej komisie boli Robert Lewandowski, João Cancelo aj Iñigo Martínez suspendovaní na jeden zápas z dôvodu nahromadenia piatich žltých kariet v ligových zápasoch. Ani jeden z nich teda nenastúpi v zápase proti Cádizu v sobotu 13. apríla, ale bude tak trénerovi k dispozícii počas El Clásica 21. apríla (21:00). Komisia nemala dôvod konštatovať, že Poliakovi patrí dodatočný trest za vynútenie karty.

Na tomto mieste je vhodné pripomenúť súčasnú kartovú situáciu v Barcelone. İlkay Gündoğan, Andreas Christensen a Oriol Romeu si musia dať pozor na karty v zápase proti Cádizu. Ak ich rozhodca napomenie, v El Clásicu si nezahrajú.

Aktuálna kartová situácia Barcelony (La Liga)

7 - Frenkie de Jong
5 - Lewandowski, Iñigo Martínez, Cancelo (pauza proti Cádizu), Ronald Ararujo, Gavi (trest si odpykali)
4 - İlkay Gündoğan, Andreas Christensen, Oriol Romeu (hrozí suspendácia)
3 - João Felix, Pedri
2 - Lamine Yamal, Koundé, Fermín, Ferran, Raphinha, Ter Stegen, Roberto
1 - Balde, Guiu, Roque
0 - Peña, Cubarsí, Casadó, Fort, Alonso,

zdroj: RFEF
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-04-03 15:03:08
Gundo nesmí nastoupit...toho by byla škoda kdyby v aktuální situaci chyběl v EC a aspon bude pořádně odpočinutý na PSG a Real.. když si dá ted skoro 10 dní pauzu od ostrého zápasu
2024-04-03 15:16:51
Ako mohli nadávať na "úmyselnú" žltú...takých prípadov je milión každú sezónu dokopy v top10 ligách, zdržiavanie, dres dole, pomalé striedanie atď aby sa vyhli ďalším zápasom ale nikde sa nič neriešilo ani nepadol neskôr nejaký trest ale akonáhle ide o hráčov Barcelony, okamžite to chceli riešiť aby náhodou nehrali proti Realu 🙈