Šatňa Barçy prežíva ťažké chvíle. Vypadnutie z Ligy majstrov bolo bolestivou ranou pre tím plný nádeje a entuziazmu a navyše sa rozpútala diskusia o Gündoğanových slovách po zápase s PSG. Podľa informácií katalánskeho denníka Sport za zatvorenými dverami nikto nevyplakáva, no našlo sa niekoľko hráčov, ktorí si myslia, že by bolo lepšie, keby si Nemec svoje slová odpustil.

Toni Juanmarti z denníka Sport hovorí, že vo všeobecnosti možno v mužstve rozlíšiť tri skupiny: tých, ktorí si myslia, že İlkay svojimi slovami na nikoho neukazoval prstom, jednoducho odpovedal na to, na čo sa ho pýtali; tých, ktorí si myslia, že mohol byť citlivejší, a tých, ktorí po bolestivom vypadnutí radšej vypli a sotva chceli venovať pozornosť tomu, čo považujú za maličkosti.

Po zápase si veľká časť tímu ani neuvedomila vyjadrenia bývalého hráča Manchestru City o chybe Arauja. Keď sa na druhý deň objavili v médiách, nasledovala reakcia. Verejne aj súkromne. V tej prvej sa na Instagrame vyjadrili dôležití hráči ako Sergi Roberto a Koundé, ktorí zdôraznili, že spolu vyhrávajú aj prehrávajú. V súkromí sa tiež našlo niekoľko hráčov, ktorí İlkayove slová považovali za nevhodné. Absolútne to nepovažovali za požiar v šatni alebo drámu; jednoducho komentovali aktuálne dianie rovnakým spôsobom, akým komentujú iné situácie.

Nikto alebo takmer nikto v šatni neverí, že Gündoğan do svojich slov vložil nejaký zlý úmysel. Naopak, zdôrazňujú, že sa ho na to spýtal novinár. Viacerí hráči sa však domnievajú, že vzhľadom na to, ako mužstvo vystúpilo, bolo poslednou potrebnou vecou vyvolať možné nedorozumenia. Bez ohľadu na to, či má İlkay pravdu alebo nie, sú presvedčení, že o jednotlivých chybách by sa nemalo verejne hovoriť, pretože precedens by bol nebezpečný a v iný deň by to mohol byť niekto iný, kto bude mať menej šťastia. Takýto názor sa môže spájať skôr s mladšou časťou šatne.

Na druhej strane niektorí skúsenejší hráči túto záležitosť bagatelizujú a zdôrazňujú, že vo výrokoch İlkaya nevidia žiadny problém a to, čo je skutočne dôležité a sklamaním, je vypadnutie. Okrem toho sa skúsenejšia časť šatne domnieva, že v profesionálnom futbale sa človek musí vyrovnať s tlakom a niekedy znášať aj nie príliš pekné komentáre. Inými slovami, sú aj takí, ktorí veria, že náročná sebakritika je užitočná pre rozvoj, najmä v skupine s toľkými mladými hráčmi.

Keď na jeseň Gündoğan ostro kritizoval prístup tímu po Clásicu, záložník sa na druhý deň spoluhráčom ospravedlnil. Uvidíme, či tak urobí aj tentoraz, hoci sa zdá, že to tak nebude, keďže z pohľadu hráča bol ďaleko od toho, aby na spoluhráča ukázal prstom. Jednoducho sa vyjadril k hre, ktorú všetci akceptujú ako kľúčovú v dvojzápase.

Nie je to prvýkrát, čo bol stredopoliar úplne úprimný pred mikrofónmi, a nie je to ani naposledy. Predpokladá sa, že ide aj o kultúrnu záležitosť. Spoluhráči ako Ter Stegen a Frenkie de Jong sú tiež veľmi úprimní voči médiám. Tí v šatni každopádne vysvetľujú, že keď sa budú môcť porozprávať tvárou v tvár, "všetko sa vyrieši za dve minúty".

Katalánsky denník Mundo Deportivo k téme doplnil, že Gündoğan nechcel nikoho uraziť ani ukázať prstom, nieto ešte vyprovokovať diskusiu o niekom inom. Nemec sa pokúsi porozprávať s Ronaldom Araujom a vyjasniť si nedorozumenie, ak si naozaj myslí, že k nemu došlo. A ak bude mať príležitosť, využije mediálny deň Clásica a vydá vyhlásenie, aby záležitosť vyriešil.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

12 komentáre
2024-04-19 08:23:33
Nevím jestli je to pravda, ale někdy jsou jako malé děti. Mají si to vyříkat a zanadávat si v šatně.
2024-04-19 10:05:42
Gundo celkom správne vyhodnotil chyby, ktoré viedli k prehre a vypadnutiu vlastného týmu. A to sa nenosí, kritika na verejnosti do vlastných radov je považovaná za prešľap, rozbíjanie kolektívu atď...
Inak všetci v šatni vedia že má pravdu len si myslia, že to netreba vynášať vonku. Taká odporná dvojtvárnosť je IN. Ako keď niekto na FB dáva fotky šťastnej rodinky na dovolenke pričom vieš, že sa rozvádza. No áno, bohužiaľ.