Prehra Barcelony s PSG v Lige majstrov má pre klub vážne dôsledky, a to z hľadiska financií, keďže príde o ďalších 60 miliónov eur, ale aj z hľadiska stavu kádra. Týka sa to aj Joãa Cancela.

Červená karta Ronalda Arauja napríklad poznačila jeho budúcnosť v klube, pričom správy tvrdia, že vedenie Barcelony je teraz naklonené jeho budúcnosti. Zatiaľ čo prezident chce, aby zostal, niektorí funkcionári chcú, aby Uruguajčan odišiel, ak sa na stole objaví ponuka v hodnote viac ako 80 miliónov eur.

To tiež viedlo k tomu, že sa fanúšikovia Barcelony sťažujú na výkony Roberta Lewandowskeho a Julesa Koundého, pričom druhý menovaný je už spájaný s letným odchodom. A teraz sa zdá, že Barcelona je pripravená zbaviť sa ďalšieho hráča.

Podľa správy, ktorú zverejnil katalánsky denník Sport, Barcelona nie je úplne spokojná s výkonom Cancela proti PSG. Niektorí ľudia blízki prezidentovi Joanovi Laportovi chcú, aby hráč po sezóne odišiel a dôvodom sú nevyrovnané výkony - najmä zlý zápas proti PSG na Montjuïc.

Portugalský obranca bol zodpovedný za zastavenie Ousmaneho Dembélého na krídle. A hoci sa mu to počas druhého zápasu na chvíľu podarilo, pri vyrovnávajúcom góle Francúza poriadne nebránil. Potom tiež zbytočne zapríčinil penaltu pri treťom góle PSG, ktorú nepremenil nikto iný ako Kylian Mbappe. Ani pri prechode dopredu toho Cancelo veľa neponúkol, vytvoril jednu šancu. Navyše premrhal aj šancu v prvom polčase, keď mal namiesto strely pravdepodobne prihrať.

Zatiaľ čo v klube sú ľudia, ktorí chcú, aby Cancelo v lete odišiel, existuje aj veľká časť predstavenstva, ktorá chce, aby pokračoval, najmä kvôli jeho výkonom v tejto sezóne. Jeho ochota obliekať farby Blaugranas je tiež veľkým faktorom pri tejto operácii. Už odmietol ponuky Arsenalu, Al-Hilal, Chelsea a Bayernu Mníchov, čo otvára cestu k dohode medzi Barcelonou a Man City. Na tomto fronte už nastal pokrok, pričom líder Premier League očakáva v lete za jeho služby 40 miliónov eur.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2024-04-19 08:53:24
On strašne chce a to mu mozog zatieni v koncových rozhodnutiach. Pri útočení to berie na seba keď nemusí a pri bránení je niekedy prepnutý. Inokedy je zasa pri bránení zaspatý. Je to emotívny portugalčan, asi sa na tom nič nezmení. Inak je to technicky a rýchlostne skvelý hráč.
2024-04-19 09:56:42
Hej, chyby robí ale mne sa jeho hra páči.