Duo Joãos rozdeľuje rady aj fanúšikov. Cancelova nedbalosť a chyby v PSG a Félixove nevyrovnané výkony robia otázku ich budúcnosti v klube nejasnou. Nie je jasné, či sa ich bude snažiť udržať, na čo sa bližšie pozrel Juan Jímenez z madridského denníka AS.

Dnešné El Clásico by malo byť pre Barçu dôležitým zápasom nielen z hľadiska obnovenia lepšej nálady do konca sezóny a udržania iluzórnych šancí na triumf v lige. Je to aj akýsi test pre viacerých hráčov vrátane dua Joãos. Je to vlastne posledné stretnutie s maximálnou náročnosťou v tejto sezóne (z vážnejších súperov Barçy zostávajú už len Girona a Real Sociedad).

Čo sa týka Cancela, ten sa považuje za neúspešného proti PSG. Portugalčan bol mimo hry a po červených kartách pre Arauja a Xaviho urobil tretiu hrubú chybu. Jedno rozhodnutie za dosť nerozumný sklz v pokutovom území na Dembélého, ktorému lopta utiekla a zapríčinil pokutový kop. Portugalský obranca je človek, ktorému nemožno uprieť jeho charakter a snaží sa ťahať mužstvo za jeden povraz svojimi nábehmi či centrami do ofenzívy. Občas však urobí v obrane chybu, ktorá môže rozhodnúť o výsledku dôležitého zápasu. Dnes ho čaká skúška proti Rodrygovi. Samozrejme, Barcelona s Cancelom počíta aj v budúcej sezóne a v jeho prospech hovorí aj momentálne priemerné obsadenie krajov obrany a v tejto sezóne k tomu prispelo aj zranenie Alejandra Baldeho, vďaka ktorému je Portugalčan istým hráčom základu. Určité defenzívne rozhodnutia však ľudí v klube znepokojujú.

João Félix je tiež futbalista, o ktorom sa diskutuje. Spolu s Raphinhom sa v tejto sezóne podieľali na 18 góloch Barcelony, v prípade Joãa je to 10 gólov a 8 asistencií. Jeho výkony proti Atléticu si treba pamätať, ale "presadil" sa aj v iných stretnutiach? Stal sa takou hviezdou, akú by mu jeho talent mal umožniť? Dá sa o tom pochybovať. Očakáva sa od neho viac. Plusom pre oboch hráčov je, že ich agent Jorge Mendes má výborné vzťahy s Joanom Laportom a Decom. Predĺženie ich hosťovaní je možnosť, ktorú klub intenzívne zvažuje, ale momentálne majú obaja hráči pred sebou jednu dôležitú skúšku. Tá je dnes na Bernabéu, ktorou musia prejsť.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-04-21 12:01:57
Udržet hlavně Cancela, v době chyby s Psg už byl ten tým rozložený a vyřazení celkem jasný.
2024-04-21 12:36:16
Cancelo ano, felix nie …vzhladom aj na tu cenovku za to nestoji