Pau Cubarsí je pred podpisom novej zmluvy s FC Barcelona. 17-ročný stopér, ktorý je v tejto sezóne skutočne objavom, a FC Barcelona, dolaďujú posledné detaily zmluvy.

Ako informoval Ferran Martínez z Mundo Deportivo, Barça sa už s Pauom Cubarsím dohodla na ekonomickej stránke. Hráč podpíše zmluvu so zvyšujúcim sa platom a jediné, o čom sa ešte rozhodne, je dĺžka kontraktu. Barça chce 6-ročný kontrakt, zatiaľ čo hráč by uprednostnil 5-ročný, ale podľa zdrojov, ktoré novinár oslovil, je jasné, že to nebude prekážkou.

Obe strany prijmú "vzorec Lamine Yamal", podľa ktorého sa súčasná zmluva upraví tak, aby zodpovedala hráčovej úlohe v tíme, a keď v januári budúceho roka dosiahne plnoletosť, podpíše predĺženie zmluvy, vďaka ktorému by bol hráčom Barçy do júna 2030 s odstupnou klauzulou vo výške jednej miliardy eur. Hráčovo okolie nevidí potrebu vypísať takúto vysokú klauzulu, ale bude akceptovať rovnako nedosiahnuteľnú sumu dohodnutú napríklad s Fermínom Lópezom vo výške 400 miliónov eur.

Ďalšou nevyriešenou otázkou je, aby nová zmluva zapadala do finančnej fair play La Ligy. V tomto zmysle nie je vylúčené, že by mohol začať budúcu sezónu s registrovaným miestom v rezervnom tíme a potom sa presunúť do prvého tímu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.