Pred semifinálovým súbojom Ligy majstrov medzi Bayernom Mníchov a Realom Madrid poskytol Joshua Kimmich rozhovor pre madridský denník AS. Nemec okrem iného odpovedal na otázku o záujme Barçy. Nižšie uverejňujeme jeho najzaujímavejšie vyjadrenia.

Bayern by s vami rád predĺžil zmluvu. Sú však aj kluby, ktoré sa o vás zaujímajú. Aký je váš plán?

"Chcem hovoriť s Bayernom. Ak sa tak stane, tak, pri všetkej úcte, nepôjdem s tým do tlače. Momentálne sa sústredím len na dvojzápas proti Realu Madrid."

Zaujímala sa o vás Barcelona, hovorilo sa aj o Reale Madrid. Viete si predstaviť, že by ste v budúcnosti hrali v Španielsku?

"Ako som povedal, momentálne o tom neuvažujem. Najskôr sa budem rozprávať s Bayernom. Ale, samozrejme, Barcelona a Real Madrid sú úžasné kluby s veľkou históriou."

Nemáte agenta. Aké sú výhody a nevýhody tohto postupu?

"Výhodou je, že môžete hovoriť sám za seba, ale zároveň to môže byť aj nevýhodou. Niekedy je to ťažké. Ste zodpovedný za svoje rozhodnutia. Pre mňa je najdôležitejšie sedieť za stolom a počúvať, čo hovoria tí, ktorí rozhodujú, sám, môcť hovoriť priamo s klubom a trénerom. To mi pomáha robiť tie najlepšie rozhodnutia pre moju rodinu a pre mňa."

Pep Guardiola bol pre vašu kariéru v Bayerne veľmi dôležitý. Stále sa s ním rozprávate o futbale?

"Nie sme v pravidelnom kontakte, len občas, keď sa stretneme na priateľských zápasoch alebo v Lige majstrov. Rozprávame sa o futbale, rodine, bežných veciach. Pre moju kariéru bol kľúčový, pretože som bol druholigový futbalista v RB Lipsko a on bol tréner, ktorý povedal: 'Dobre, chcem ťa, verím ti, myslím si, že môžeš hrať v Bundeslige a Lige majstrov.' Uveril vo mňa. To bol kľúč k tomu, aby som sa stal aj futbalistom národného tímu. Som veľmi hrdý na to, že mi v tej chvíli veril a že som ukázal, čoho som schopný. On bol možno najdôležitejším trénerom pre moju kariéru a je jedným z najlepších na svete."

Už ste už mali možnosť hrať proti Mbappému, v tejto sezóne proti Gabrielovi Martinellimu. Teraz budete hrať na pravej strane obrany proti Viníciusovi. Ako ho analyzujete?

"Bohužiaľ alebo nie, väčšinou je najlepším hráčom tímu, proti ktorému hráte, ľavé alebo pravé krídlo. Narazíte na futbalistov ako Mbappé alebo Vinícius. Dvaja z najlepších futbalistov v európskom futbale v súčasnosti. Je veľmi ťažké ísť s nimi jeden na jedného. To bol aj prípad Kyliana. Som veľmi rád, že som s ním mohol súperiť."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2024-04-29 18:08:06
Ano historii máme teď už chybí jen se zamyslet nad budoucností.....
2024-04-29 20:34:44
Vím že bude krásný stadion vím že máme obrovské talenty jen se modlím aby jsme měli ve vedení osoby které bude zajímat BARCA a ne vlastní prospěch a budou dělat pro naši Barcu jen to nej!!!!!