Legendárny taliansky brankár Gianluigi Buffon v rozsiahlom rozhovore pre denník La Repubblica povedal, že pred príchodom do Juventusu v roku 2001 bol na pokraji prestupu do Ríma a Barcelony. Buffon, ktorý odíde do dôchodku v roku 2023 vo veku 43 rokov, v rozhovore pre taliansky denník hovoril o svojej kariére.

"Ak by som mal odohrať ešte jeden zápas v kariére, vybral by som si finále EURO 2012 proti Španielsku (0:4). Takýto výsledok sme si nezaslúžili. Nikdy nehľadám výhovorky, ale hrali sme v nemožných psychických a fyzických podmienkach, boli sme vyčerpaní. [...] Keby sme dostali deň odpočinku navyše, mohli sme hrať inak, ale takto sme nemohli nič urobiť proti Španielsku, ktoré už bolo silné a ktoré sme ako jediné zastavili v skupinovej fáze," priznal Buffon.

Brankár sa vyjadril aj k svojmu možnému prestupu do Barcelony: "V roku 2001, keď som pôsobil v Parme, som bol na pokraji podpísania zmluvy s Rímom. Bola to otázka detailov. Potom opäť s Barcelonou. Nakoniec som však prestúpil do Juventusu," uviedol.

Buffona sa pýtali aj na jeho odchod do futbalového dôchodku: "Beriem to dobre, takto som si to predstavoval. Medzery, ktoré sa nevyhnutne objavia, keď opustíte život naprogramovaný na tridsať rokov, sa musíte snažiť vyplniť čo najlepšie. A myslím si, že sa mi to darí veľmi dobre. [...] Samozrejme, že chcem konať, nerád som pasívny. Absolvoval som kurz športového manažmentu a potom som začal magisterské štúdium obchodu a administratívy, ktoré ukončím v máji, s cieľom pracovať pre futbalový klub. [...] Od januára som sa naplno ponoril do angličtiny a začínam denne navštevovať kurzy makroekonomiky a technickej finančnej analýzy," dodal.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.