Pedriho zmluva vyprší v júni 2026, a preto si je klub vedomý, že je potrebné rokovať o jej predĺžení. Hoci obe strany prejavili túžbu pokračovať v spolupráci, zlá finančná situácia Barçy znamená, že k dohode ešte nedošlo.

Podľa madridského denníka Marca sa rozhovory o predĺžení zmluvy už začali a strany urobili niekoľko krokov k podpisu novej zmluvy, ale zatiaľ nedošlo k prelomovému stretnutiu, ktoré by hráča presvedčilo. Problémom je, samozrejme, ťažká finančná situácia klubu, ktorý Pedrimu nedokáže ponúknuť taký plat, aký by hráč a jeho okolie očakávali.

"Som veľmi pokojný a šťastný. Viem, že Barça si bude stáť za tým, čo povedala. Som šťastný, že môžem byť v tíme svojich snov," takto sa záložník vyjadril k predĺženiu kontaktu pred štrnástimi dňami, pred odvetným zápasom proti PSG. Xavi a športové riaditeľstvo by si tiež veľmi priali, aby Pedri v tíme zostal. Pre trénera Barçy je stredopoliar kľúčovým futbalistom. Tréner verí, že zlá séria zranení sa konečne skončí a Pedri naplno ukáže svoje schopnosti a stane sa jedným z najlepších stredopoliarov na svete.

"Darí sa mu dobre. Urobí šprint a zachráni tím, táto akcia je dokonalým dôkazom toho, ako sa cíti," komentoval Xavi Pedriho hru po víťaznom zápase proti Valencii v poslednom ligovom stretnutí. Pokiaľ je záložník zdravý, hrá a svojou hrou dokazuje svoj obrovský talent. Problémom sú opakujúce sa zranenia. Pedri odohral v drese Barçy 138 zápasov, strelil 18 gólov a zaznamenal 13 asistencií. Na druhej strane, od sezóny 2020/21, keď prišiel do Barcelony, vynechal až 64 zápasov kvôli zraneniu, čo je šokujúca štatistika.

Marca ubezpečuje, že hoci rozhovory postupujú pomaly, obe strany sú presvedčené, že sa podarí dosiahnuť dohodu. Barcelona tiež čaká na zverejnenie platového stropu na budúcu sezónu, aby vedela, koľko môže Pedrimu ponúknuť, takže klub sa s oficiálnou ponukou veľmi neponáhľa. Futbalista tiež na nič netlačí a je si vedomý, že finančná situácia je komplikovaná, ale najradšej by neopúšťal klub, v ktorom sa tak veľmi vypracoval.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-05-02 09:20:33
Doufám, že zůstane ještě pár let. Umí udělat na hřišti zajímavé věci, ale škoda těch zranění.
2024-05-02 13:12:52
Tak pomaly ako jeho rekonvalescencia? Skoda, ze nie tak rychlo ako jeho zranenia.