Podľa katalánskeho denníka Sport sa Ronald Araujo čoskoro rozhodne o svojej budúcnosti v Barcelone. Hráč uprednostňuje zotrvanie v klube, ale tento mesiac musí odpovedať na ponuku na predĺženie zmluvy. Na stole má lukratívne ponuky a Barça bude jeho rozhodnutie rešpektovať: jeho odchod by mohol byť kľúčom k prestupovým možnostiam.

Lluis Miguelsanz z denníka Sport informuje, že Barça má v úmysle predĺžiť zmluvu s Ronaldom Araujom, pričom hráč uprednostňuje zotrvanie a o všetkom sa rozhodne v máji. Uruguajčan teraz musí reagovať na návrh Blaugranas a ak nedôjde k dohode, jeho prestup bude považovaný za jednu z najdôležitejších predajných operácií za posledné roky.

Araujova situácia nie je jednoduchá. Barça predložila jeho okoliu ponuku na predĺženie zmluvy do roku 2028 - súčasná vyprší v roku 2026 - spolu so zvýšením platu. Zvažované sumy však stopéra nezaradia do vysokej kategórie súčasných platov v klube, keďže platový strop je prísny a v súčasnosti nie je možné uvažovať o zvýšení na najvyššej úrovni. Ide o poslednú ponuku, pri ktorej zasiahol aj prezident Joan Laporta v snahe presvedčiť hráča, ktorý chce pokračovať v kariére na Camp Nou.

Priestor na prípadné zlepšenie predloženej ponuky je veľmi malý a Barça čaká na odpoveď, ktorá bude poskytnutá v najbližších týždňoch. Araujo chce zostať, ale sú kluby, ktoré mu ponúkajú dvakrát viac ako Barça, a jeho okolie vážne uvažuje o jeho odchode. Posledné slovo bude patriť Uruguajčanovi a treba pripomenúť, že pri poslednom predĺžení zmluvy prinútil svojich agentov, aby počúvali len Barçu, keď mal ponuky z Manchestru United a Chelsea.

Gerard Romero medzitým cituje svoj krátky rozhovor s Uruguajčanom o jeho budúcnosti: "Keď som viedol rozhovor s João Felixom, stretol som sa s Ronaldom Araújom. Spýtal som sa ho, ako je to s jeho budúcnosťou. Povedal, že chce predĺžiť zmluvu, že boli informovaní, že Barça urobí písomnú ponuku... Spýtal som sa ho: Nemci tlačili? Odpovedal, že tlačili. A ja som povedal, že mu chýba pevnosť vo vyjadreniach. - Možno, možno Gerard – odpovedal."

zdroj: sport.es jijantes
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-05-02 10:17:55
Snad taky zůstane pár let. Patří k srdcařům Barcelony.
2024-05-02 12:04:52
tak do toho má daleko. Letos nás stál pěkný prachy. Zadrbal toho dost.