Technická komisia rozhodcov predstavila nominácie na zápasy 34. kola La Ligy. Stretnutie Girona - Barcelona bude rozhodovať Alejandro Hernández Hernández.

41-ročný rozhodca pôsobil v tejto sezóne ako hlavný rozhodca v dvoch dueloch s účasťou Barcelony. V 3. kole Barca zdolala Villarreal na výjazde 4:3 a v 27. kole remizovala s Athletic Club 0:0. V súboji s Los Leónes dovolil Hernández Hernández Baskom priveľa a vyskytli sa aj ojedinelé chyby, no ťažko poukázať na to, že by mali byť rozhodujúce pre výsledok konfrontácie.

Oveľa viac kontroverzie prinieslo stretnutie Almeríe s Realom Madrid, keď VAR viedol Hernández Hernández. Záznamy rozhodcovských zákrokov len zvýšili pochybnosti o práci tohto rozhodcu. Dokonca aj Technická komisia rozhodcov neoficiálne priznala, že Hernández Hernández v tomto zápase urobil chyby. Napriek tomu nebol stiahnutý z rozhodovania zápasov La Ligy a dokonca mal na starosti VAR napríklad pri štvrťfinálovej konfrontácii Kráľovského pohára, keď Atlético čelilo Seville. Aj tam sa dopustil chyby. Zostáva dúfať, že si ako hlavný rozhodca v súboji o druhé miesto v La Lige poradí lepšie.

Hernández Hernández je na konci rebríčka rozhodcov, pokiaľ ide o počet zápasov, ktoré viedol (15). V počte odpískaných faulov na stretnutie mu patrí 10. miesto (25,73). 41-ročný rozhodca nerád nariaďuje pokutové kopy - v tejto sezóne tak urobil len dvakrát. Jeho priemer ho radí na predposledné miesto v počte pokutových kopov na zápas (0,13). Hernández Hernández namiesto toho rád ukazuje karty - v La Lige mu patrí piate miesto v počte žltých kariet (5,2 na zápas) a tretie v počte červených kariet (0,4).

Rozhodcom zodpovedným za systém VAR v dueli Girona - Barcelona bude Juan Martínez Munuera. Zaujímavosťou je, že zo španielskych rozhodcov by mal mať na Majstrovstvách Európy na starosti overovanie videozáznamov len on a Hernández Hernández.

zdroj: RFEF
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-05-02 16:24:40
To bude dvojka....🙈