Joan Laporta a Xavi budú musieť v júni urobiť niekoľko ťažkých rozhodnutí, keď sa pokúsia reorganizovať a prekopať súčasný káder. Zmeny však môžu zasiahnuť aj Pedriho.

Ak vedenie dúfa, že sa im podarí podpísať posily, ktoré považujú za potrebné, budú potrebné odchody dôležitých hráčov a v tejto chvíli je jasné, že len veľmi málo hráčov v šatni je v bezpečí. Robert Lewandowski, Frenkie de Jong, Ronald Araujo a Raphinha sú len niektorí z hráčov, ktorí boli pôvodne považovaní za nepredajných, ale teraz už o túto výsadu prišli.

Rádio MARCA uvádza, že Pedri sa takisto ocitol na zozname hráčov, ktorých chce klub počas leta predať. Barcelona bude analyzovať ponuky v hodnote 80 miliónov eur a viac. Tieto správy sú prekvapujúce, keďže 21-ročný mladík bol považovaný za hráča, ktorý by mal zaplniť prázdne miesto, ktoré tu vzniklo po odchode Iniestu. Rádio tvrdí, že Barcelona môže v júni predať Pedriho, mladého a vysoko ceneného záložníka tímu. Táto správa nepochybne prichádza nečakane a je veľkým šokom pre fanúšikov po celom svete.

MARCA dodáva, že tréneri majú pocit, že mladík sa nerozvíja takým tempom, ako očakávali, a že jeho stagnácia je hlavným dôvodom náhleho rozhodnutia. Záložník bol navyše v posledných sezónach veľmi náchylný na zranenia. Len v tejto sezóne vynechal množstvo zápasov počas troch zranení a fyzicky má stále ďaleko od svojej najlepšej formy. Vzhľadom na jeho vek, schopnosti a trhovú hodnotu nebude pre Barcelonu ťažké nájsť pre mladú hviezdu záujemcov. Ale pri pohľade na potenciál, ktorý hráč ukázal, sa však nemožno ubrániť otázke, či tento krok nie je unáhlený.

Rokovania o predĺžení spolupráce napredujú pomaly

Pedriho súčasná zmluva s klubom vyprší v roku 2026 a obe strany už dlho rokujú o jej predĺžení. Napriek tomu, že rokovania sa začali ešte koncom minulej sezóny, postup bol však veľmi pomalý a začiatkom tohto týždňa sa objavili informácie, že k odkladu došlo len preto, že obe strany mali jasno v tom, ako to dopadne, a nikam sa neponáhľali. Po tom, ako sa objavili správy o možnom predaji hráča, sa natíska otázka, či sa rokovania zámerne spomalili zo strany Barcelony.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2024-05-02 16:20:38
To znamenälá,že Pedri zostane.
Kto by dal 80 mil.za hráča.ktorý je stále zranený a keď nie je,tak sa stále len dostáva do formy?
2024-05-02 17:13:24
..🤣🤣🤣🤣...a čo tak predať Laportu a pribaliť aj Xaviho.....⚽🥱