Podľa katalánskeho denníka Mundo Deportivo rokovania o predĺžení zmluvy Sergiho Roberta s Barcelonou napredujú.

Robertovi, jednému z kapitánov v tejto sezóne, vyprší zmluva na konci sezóny a jeho zástupcovia na čele s Josepom Mariom Orobitgom sa nedávno stretli so športovým riaditeľom Barcelony Decom, aby prediskutovali predĺženie jeho zmluvy. Roberto, ktorý má 32 rokov, je univerzálny hráč schopný plniť úlohy v strede poľa aj v obrane a Deco aj Xavi ho považujú za neoddeliteľnú súčasť tímu na sezónu 2024/2025. Minulý mesiac Deco osobne informoval Roberta o záujme klubu predĺžiť s ním zmluvu, čo Roberto privítal vzhľadom na dôveru a podporu, ktorej sa mu dostalo.

Predĺži Roberto zmluvu s Barcelonou?

Nie je tajomstvom, že Barcelona pracuje na urýchlení procesu predĺženia jeho zmluvy. Médiá už písali o tom, že tento proces nebude taký jednoduchý, ako sa zdá. Obe strany sú stále vzdialené od dosiahnutia vzájomnej dohody vo viacerých otázkach.

Roberto si pri poslednom predĺžení zmluvy výrazne znížil plat, aby finančne pomohol klubu, čím sa stal jedným z najhoršie platených hráčov tímu. Teraz už nie je ochotný prijať žiadne ďalšie zníženie platu. Kapitán navyše nie je spokojný s ponukou na ročné predĺženie spolupráce a presadzuje minimálne dvojročný kontrakt. Chce vyjednávať od začiatku, čo je postoj, ktorý vedenie klubu plne nepodporuje.

Roberto je pre Barcelonu dôležitý

Treba poznamenať, že Roberto zohral kľúčovú úlohu v posledných fázach tejto sezóny a predĺžil zmluvu v minulej sezóne, keď sa stal voľným hráčom. V tejto sezóne si zahral v 10 zápasoch La Ligy, pričom v základe sa objavil v 7 prípadoch, ako aj v piatich zápasoch Ligy majstrov. Nastúpil aj v troch zápasoch Copa del Rey a v dvoch zápasoch španielskeho Superpohára. Okrem toho strelil v La Lige 3 góly a počas odvety osemfinále Ligy majstrov proti Neapolu prihral Robertovi Lewandowskemu na veľmi dôležitý gól.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-05-04 20:36:01
Kapitán Barcelony by po dnešnom zápase mal dostať kopačku do riti a nech si ide kade ľahšie!!!
2024-05-04 20:54:42
Prodloužit doživotně a ještě mu nezapomeňte navýšit plat!!!Je to kapitán a pro tým je nesmírně platný a ještě je to vzor pro mladé hráče……