Len 10 dní po tom, čo Barcelona rázne oznámila predĺženie pobytu Xaviho Hernandeza v Katalánsku, klub opäť zachvátila vlna neistoty.

Prichádza po čerstvej prehre 4:2 na pôde miestneho rivala Girony - výsledok, ktorý pomohol Realu Madrid získať ligový titul. Táto prehra zároveň odsunula Barcelonu na tretie miesto v La Lige. Veľké ciele prvého tímu v Lige majstrov, v Copa del Rey a v Španielskom Superpohári... z toho mráčika už nezaprší. Teraz sa dokonca aj zaistenie druhého miesta - a s ním spojenej miestenky na Superpohár v Saudskej Arábii - zdá byť neisté.

Pochybnosti o zotrvaní Xaviho

Podľa madridského denníka AS táto neistá situácia znovu vyvolala neistotu, či potvrdenie Xaviho na poste trénera bolo správnym rozhodnutím. Začiatkom tohto roka si mnohí reči o "reštarte" v januári vysvetľovali ako skrytú rezignáciu podmienenú neúspechom pri získavaní trofejí. Potom 27. januára Xavi oznámil svoj skutočný odchod.

Dramatický obrat však nastal 24. apríla. Po dvoch rýchlych stretnutiach - jednom s Decom a druhom v rezidencii prezidenta Laportu - bolo Xaviho pokračovanie nečakane potvrdené. Laporta tvrdil, že je "presvedčený" o Xavim, zatiaľ čo Enric Masip, poradca prezidenta, napriek konečnému rozhodnutiu priznal pretrvávajúce pochybnosti na športovom oddelení. Teraz, keď prišla tvrdá prehra v Girone, sa zdá, že tieto pochybnosti sa v klubových kanceláriách znovu objavujú.

Barcelona v poslednom období prišla o možnom dostať sa na Majstrovstvá sveta klubov a je veľmi otázne, či sa kvalifikuje na budúcoročný Španielsky superpohár. Tieto finančné neúspechy sa pridávajú k športovým neúspechom v tejto sezóne. Krátko po prehre s Gironou bol prezident klubu Joan Laporta rozzúrený a nahlas kričal. Otázkou teraz zostáva, či Laportova viera v Xaviho vydrží tento posledný neúspech.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2024-05-05 16:38:59
Co si nadrobil to ať si aj sní …. Smlouvy s trenéry se podepisují až po sezóně kdy se celá sezóna vyhodnotí … ale laporta je jak amater prodloužit smlouvu par kol před koncem . Pokud skoncime 3ti tak možná konečně otevře oči a přestane fungovat víc přátelství než profit klubu ale moc v to nevěřím :/
2024-05-05 16:58:04
Tu změnu by to chtělo ikdyž samozřejmě Xavi nemůže za všechno zlé