Roger Torelló z katalánskeho denníka Mundo Deportivo uvádza, že Vitor Roque je veľmi dotknutý. Brazílsky útočník nerozumie svojej situácii v tíme. Barça si ho vyhliadla už minulé leto a plánovala jeho príchod v júli 2024, no v januári sa ho rozhodla urýchlene zaradiť do tímu, čím využila medzeru po Gavim. O 5 mesiacov neskôr je 19-ročný útočník pre Xaviho takmer nepodstatný.

V celkovom súčte odohral Vitor Roque len 310 minút, rozložených do 13 oficiálnych zápasov. Strelil v nich 2 góly a len 2-krát hral od začiatku. V Lige majstrov ani v El Clásicu neodohral ani minútu a iba sa prizeral, ako tréner radšej nasadil čerstvo uzdraveného Ferrana Torresa.

Podľa novinára má situácia, v ktorej sa Barça nachádza, na Vitora obrovský vplyv, pričom jeho najbližší priznávajú, že futbalista sa vôbec nemá dobre. Navyše, napriek tomu, že vždy vynikal svojou radosťou, teraz je smutný a ani doma sa nedokáže odpútať od situácie s tímom, dokonca až plače.

Vitor Roque je presvedčený, že klub už uvažuje o jeho hosťovaní, pretože dostal len málo šancí. Navyše jeho blízke okolie tvrdí, že Xavi sa s ním nerozpráva, komunikácia neexistuje, a tak hráč nebude môcť prispieť k tomu, čo od neho tréner očakáva. S touto verziou sa nestotožňuje trénerský štáb, pretože tvrdí, že útočník dostal individuálne videá, na ktorých je vidieť, čo od neho očakáva, a že je jedným z hráčov, ktorých tréner počas tréningov najviac koriguje a povzbudzuje.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2024-05-06 07:42:37
Situácia tohto mladého Roqueho iba podčiarkuje to, ako hlboko tento klub padol. Xavi kedysi uznávaná legenda v strede poľa je dnes iba arogantný a povýšenecký človek bez štipky sebakritiky, ktorý nedokáže prijať svoje zlyhanie a namiesto toho poukazuje na všetkých a všetko na okolo. Stal sa z neho protivný človek a žiaľ túto zlosť a negativitu prenáša aj na hráčov.
Roqueho mi je úprimne ľúto, má určite nato aby hral, ale potrebuje to ukázať na ihrisku, no on poriadne ani šancu nedostal.
Opäť tu musím napísať to, o čom sa aj v Brazilii písalo a to súboj Roque vs. Endrick - vidíme dva odlišné prístupy klubov voči týmto hráčom, Roque upadá podobne ako Fati no a Endrick sa pomaly ale isto stáva hviezdou (aj keď je ešte skoro o tom hovoriť, ale už v repre ukazuje obrovský potenciál dokonca väčší ako mal Neymar) no prístup Realu voči nemu je markantne odlišný.
Barcelona má dobrých hráčov, ktorý by podľa môjho názoru podávali iné výkony keby majú lepšie vedenie a trenera, ktorého by nevideli počas zápasov len vrieskať po rozhodcoch ako Xavi. Videl som rozhovor s Roqueho priateľkou a vyzerá to tak, že to čo uvádza tento článok je založené na realite.
Je to naozaj až zarážajúce ako veľmi tento klub padol, čo ešte treba aby sa zobudili? Ešte viac prehier? ešte viac sklamaní? ešte väčšie finančné problémy?
jirkam Premium
2024-05-06 10:30:44
Celkem jsem se těšil, že Xavi odejde,hlavně k jeho palicatostl, nedostatek v taktickem myšleni atd.