V médiách sa objavuje čoraz viac informácií o budúcnosti Roberta Lewandowskeho. Podľa Fernanda Pola z katalánskeho denníka Mundo Deportivo by sa Barcelona nebránila odchodu Poliaka, ak by dostala ponuku, ktorá by 35-ročného hráča presvedčila. Tú však bude ťažké získať.

Novinár poukazuje na to, že Lewyho prípad je chúlostivý vzhľadom na jeho vek a zmluvu. Útočník je s klubom spätý ešte na jeden rok a má opciu na predĺženie o ďalšiu sezónu, ak odohrá dostatočný počet zápasov. Medzitým sa očakáva, že jeho zmluva v nasledujúcej sezóne bude hrubá viac ako 30 miliónov eur, čo je pre klub veľká záťaž.

Podľa Pola v Barcelone preto pripúšťajú, že v prípade prijatia dobrej ponuky, napríklad zo Saudskej Arábie, ktorá by Lewandowskeho lákala, by sa klub nebránil jeho odchodu a určite by si držal palce, pretože by si mohol niečo zarobiť a uvoľniť miesto v rozpočte na mzdy. Podľa týchto správ si Barça stále váži Poliaka za jeho výkony, streleckú kvalitu a profesionalitu a na jeho prístup sa vyslovujú len slová chvály, ale Blaugranas tiež vedia, že to v jeho prípade nie je také, ako bývalo a bude ťažké to zlepšiť, a mohlo by to byť práve naopak.

Lewandowski je stále Xaviho prvou voľbou, ale tréner ho už vystriedal v pomerne skorých fázach zápasov, dokonca aj vtedy, keď tím musel doháňať stratu, ako napríklad v zápasoch proti Realu Madrid alebo Girone. Navyše, tréner nedávno jasne nedeklaroval Lewyho zotrvanie a iba uviedol "rozhodneme sa po skončení sezóny".

Všetko to tak trochu vyzerá, akoby Barcelona skutočne sondovala možnosť predaja svojej deviatky, hoci samozrejme bez toho, aby vyvíjala veľký tlak alebo túto možnosť dávala na ostrie noža. Možno jednoducho takúto možnosť pripúšťajú. Ďalšou vecou je, že Lewandowski výslovne vyhlásil, že má v úmysle zostať v klube. Cadena SER navyše nedávno uviedla, že Lewandowskeho okolie považuje špekulácie o možnom odchode útočníka za nezmysel. Preto nič nenasvedčuje tomu, že by sa takáto operácia mohla uskutočniť, aj keby boli správy denníka Mundo Deportivo pravdivé a pre útočníka by sa našiel záujemca.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-05-06 14:20:51
Pls nech hra roque
2024-05-06 16:44:55
Tak už nechápu vůbec nic přes 30 mega v příští sezóně a pro klub to bude zátěž to zní jakoby ho podepsal jiný klub a u nás o tom nikdo nevěděl to snad bylo jasné hned že 30 bude zátěž když jsme na tom tak jak jsme.