João Felix má s madridským klubom zmluvu do roku 2029 a jej predĺženie bolo jednou z podmienok, ktoré si Atlético kládlo pred jeho odchodom do Barcelony. Portugalčanove čísla v Barçe sú podobné tým, ktoré dosiahol v Atléti, a katalánsky klub nemá v úmysle zaplatiť 60 miliónov eur, ktoré požaduje Atlético.

S blížiacim sa koncom sezóny musí Atlético prijať rozhodnutia týkajúce sa plánovania kádra. Jednou z najkomplikovanejších otázok je situácia Joãa Felixa, za ktorého madridský klub zaplatil gigantickú prestupovú čiastku 127 miliónov eur. Portugalčan zjavne nenaplnil nádeje do neho vkladané, čo viedlo k jeho hosťovaniu v Chelsea a následne v Barcelone. Medzitým došlo ku konfliktu so Simeonem a fanúšikmi klubu z hlavného mesta po tom, čo hráč otvorene vyhlásil, že chce hrať za Barçu. Napriek tomu, že Felix ani Cholo nechcú spolupracovať, možnosť návratu Portugalčana do Madridu naberá na obrátkach.

Felix strelil v tejto sezóne 10 gólov, z toho 7 v ligových zápasoch a 3 v Lige majstrov, na čo potreboval 41 odohraných zápasov. To nie sú zlé čísla, ale Barça má naliehavejšie potreby a finančná situácia klubu neumožňuje zaplatiť 60 miliónov eur, ktoré požaduje Atlético. Hráč nie je kľúčový ani pre Xaviho, ktorý ho vidí len ako náhradníka. Pre Barcelonu by bolo prijateľnou možnosťou ďalšie hosťovanie, ale najprv by bolo potrebné presvedčiť Atlético, ktoré sa možno nebude chcieť zbaviť hráča, za ktorého tak draho zaplatilo.

"Je jasné, že ľuďom z Atlética sa nepáčia určité gestá, pretože máme inú idiosynkráziu. Keď nerozumiete idiosynkráziám miesta, kde sa nachádzate, je ťažké spolunažívať. Je to ako prísť z Argentíny do Španielska a chcieť žiť ako v Argentíne. Idiosynkrázia je iná. Všetko, čo je dobré pre Joãa, je dobré aj pre nás, som rád, že tak veľa hrá. Ak zostane v Barcelone, bude to pre klub dôležitý príjem, a ak sa vráti, môže sa zlepšiť," povedal Diego Simeone v jednom rozhovore. Diplomatickým vyhlásením sa tiahne jemná kritika správania Felixa, ktorý si dokázal urobiť meno futbalistu s ťažkou povahou. Napriek tomu, že Portugalčan sa do Atlética vrátiť nechce a že Simeone o neho nijako zvlášť nestojí, môže sa stať, že iná možnosť jednoducho neexistuje a Felix nakoniec bude v budúcej sezóne hrať vo farbách Rojiblancos.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.