Téma zmluvy Roberta Lewandowskeho sa opäť dostala do médií, keďže sa naďalej špekuluje o jeho budúcnosti. Nové podrobnosti poskytol Sique Rodríguez z rádia Cadena SER.

Podľa doterajších správ by mal Lewandowski počas svojho pôsobenia v Barcelone v budúcej sezóne zarobiť najviac peňazí - 32 miliónov eur brutto. Naproti tomu plat útočníka v poslednom roku jeho zmluvy je 26 miliónov eur v hrubom, ale tu sú isté bonusy. No Barça môže Lewyho zmluvu rozviazať, ak futbalista odohrá menej ako 55% oficiálnych zápasov. A každý zápas sa považuje len za minimálne 45-minútové vystúpenie. Teoreticky by Blaugranas mali v rukách argument, ak by chceli Lewandowskeho presvedčiť, aby odstúpil od posledného roka zmluvy, ale nevyzerá to tak, že sa to stane.

Sique Rodríguez tiež informuje, že nebolo špecifikované, či budú do tohto súboru zápasov zahrnuté aj duely, keď je hráč zranený. A to by mohlo mať značný význam a možno by to neskôr znamenalo aj nejaké právne kroky. Novinár Cadena SER tiež načrtol, s akými bonusmi môže Lewandowski počítať v prípade tímového úspechu. Ak Barça vyhrá španielsky šampionát, na konto Poliaka príde 600 000 eur. V prípade dosiahnutia treble by samotný Lewy dostal 2 milióny eur. Rozhlasová stanica uzatvára, že útočníkova budúcnosť je neistejšia ako kedykoľvek predtým kvôli potrebe klubu znížiť platy.

zdroj: cadena ser
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-05-07 16:18:28
Plat 32M, opravte ma, ale nie je to úroveň platov aké tu boli aj za čias Bartomeua a kedy nové vedenie prišlo s tým, že hráči nemôžu mať tak vysoké platy, navyše ak ide o starších hráčov? 😂
2024-05-07 16:35:30
Kto normálny by z nášho klubu chcel odísť??? Veď zmluvy sú jednostranne výhodné (v prospech hráča). V každom prípade neverím že sa naozaj chceme znižovať k veciam ako je presviedčanie hráča o rozviazanie zmluvy, veď sme Barcelona a nie nejaká dedina ktorá sa náhodou dostala do vyššej ligy... Mám pocit že že každý deň naše neskutočne "vedenie" znižuje vážnosť tohto úžasného klubu 😞