Rôzne rebríčky najlepších brankárov, útočníkov či trénerov sú neoddeliteľnou súčasťou moderného futbalu. Ich zostavovaním sa zaoberajú fanúšikovia aj seriózne športové médiá. Aktuálna sezóna, v ktorej Barça nezískala žiadnu trofej, mala vplyv na horšie vnímanie Xaviho v médiách, ktoré takéto zoznamy pripravujú.

Po sezóne 2022/23 sledovanosť trénera Barcelony prudko stúpala. Víťazstvo v Superpohári a predovšetkým ligový titul boli uznávané odborníkmi po celom svete. Web Goal zaradil Xaviho na piate miesto medzi najlepšími trénermi tej sezóny, zatiaľ čo ESPN ho umiestnil na veľmi vysokú desiatu pozíciu.

Zlé výsledky z tejto sezóny sa odrazili aj vo futbalových rebríčkoch. Anglický portál Givemesport zverejnil svoj zoznam, v ktorom Xavi obsadil pätnáste miesto. Zoznam vedie Pep Guardiola, za ním nasleduje Carlo Ancelotti, ktorého Real Madrid si zabezpečil majstrovský titul a bojuje o triumf v Lige majstrov. Celý zoznam a pravidlá hodnotenia si môžete pozrieť nižšie.

Samozrejme, takéto rebríčky sú len zaujímavosťou a nemožno ich brať ako konečný ortieľ toho, aký dobrý je konkrétny tréner. Môžu však približne naznačiť, ako ho v danom čase vníma futbalová komunita. Xaviho imidž je určite veľmi poškodený, a to nielen kvôli zlým výsledkom Barcelony, ale aj kvôli jeho kontroverznému správaniu počas zápasov, počas ktorých už nazbieral viac červených kariet ako za celú svoju futbalovú kariéru. Nepomáhajú mu ani vyhlásenia, v ktorých sa Xavi snaží zbaviť zodpovednosti za hru tímu tým, že obviňuje rozhodcov z neobjektívnych rozhodnutí.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
Revive Premium
2024-05-10 08:27:30
Keď sa pozriem na ostatných trénerov, tak 15. miesto je ešte vysoko na Xaviho :D
daVinci Premium
2024-05-10 08:29:38
Ten zoznam je výsmech