Veľké rozhodnutia sa musia urobiť už o niečo viac ako mesiac, keď Barcelona oficiálne vstúpi na územie prestupového trhu. S mužstvom, ktoré treba prebudovať, a bez veľkého finančného priestoru sú veľké predaje nevyhnutné. Frenkie de Jong je hráčom, ktorého odchod sa vzhľadom na jeho trhovú hodnotu nedá vylúčiť.

Podľa aktuálnych informácií katalánskeho denníka Mundo Deportivo nie je prípad De Jonga v Barcelone vôbec jednoduchý, najmä vzhľadom na históriu jeho väzieb mimo klubu. Denník sprostredkúva informáciu, že Barcelona sa nebráni predĺženiu De Jongovej zmluvy. Chce to však urobiť so znížením jeho platu, aby pomohla finančnej situácii klubu. Zdá sa však, že De Jong nemá záujem o predĺženie zmluvy v jej súčasnej podobe. Koniec koncov, nebol spokojný s tým, ako sa ho vedenie snažilo vytlačiť z klubu v posledných dvoch rokoch.

Vzhľadom na to, že kapitán neprejavuje ochotu predĺžiť zmluvu, a už vôbec nie so zníženým platom, jeho pokračovanie v katalánskom hlavnom meste by mohlo byť ohrozené. Pošramotené vzťahy medzi ním a vedením sa predsa len nedajú ľahko napraviť.

Predaj v hre?

Ak De Jong nepredĺži zmluvu za ponúkaných podmienok, Barcelona sa pokúsi hráča v lete predať. Vzhľadom na to, že situácia 1:1 v rámci finančnej fair play nie je istá a bude potrebné predať viacerých hráčov, tento manéver vedeniu veľmi pomôže, pokiaľ ide o vytvorenie priestoru z pohľadu finančnej fair play.

Ak Barcelona skutočne dúfa, že podpíše hviezdu Manchestru City Bernarda Silvu, predaj Holanďana sa stane nevyhnutným, pretože sa považuje za jediný spôsob, ako umožniť podpis portugalskej hviezdy. Keďže Silva je dokonca ochotný znížiť si plat, aby sa mohol pripojiť k Xaviho tímu, De Jong by sa mohol ocitnúť v situácii, keď bude už tretíkrát v priebehu niekoľkých sezón intenzívne spájaný s odchodom.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
kluc Premium
2024-05-10 14:45:39
Čím viac sa blíži leto, tým viac sa snažím zmieriť s tým ze odíde...len aby potom minuli rozumne peniaze.
2024-05-10 15:47:55
Klub sa k nemu správa ako k špinavej handre. Vzdal sa časti peňazí, aj si odložil časť platu, keď ho o to klub požiadal, dokonca o 3 roky. Keď prišiel čas na to, aby mu klub vrátil dlžné peniaze, tak mediálna masáž, nátlak klubu, útoky, predávanie poza chrbát a to 2 sezóny za sebou v kuse, zrejme aj tretia v rade bude rovnaká. Predĺženie zmluvu, kde sa má vzdať ďalšej kopy peňazí, aby klub mohol doniesť nových hráčov? Minulo sa cez 300 miliónov len na prestupových čiastkach, platové limity, čo boli deklarované zrazu neplatiatia... A niekto sa bude čudovať, že sa nehrnie do novej zmluvy.