Zdá sa, že po zápase so Sevillou sa Xavi od prezidenta Joana Laportu dozvie, že ich spolupráca sa končí. Barcelona tak stratila mesiac hľadania nového trénera a na tlačovej konferencii 25. apríla potvrdila Xaviho zotrvanie. V súčasnosti sa ako hlavní kandidáti na post trénera javia Rafa Márquez a Hansi Flick, ale vedeniu sa páči aj Thiago Motta.

Ako píše Lluis Miguelsanz z katalánskeho denníka Sport, keďže sa Joan Laporta napriek tomu rozhodol rozlúčiť s Xavim Hernándezom, medzi kandidátmi na jeho nástupcu je aj tréner, ktorého si prezident mimoriadne obľúbil. Je ním Thiago Motta. Nielenže ho Laporta pozná, ale v tejto sezóne ho pozorne sledoval aj v Bologni, s ktorou Talian vybojoval postup do Ligy majstrov.

Keď sa zdalo, že Xavi nebude v klube pokračovať pre nedostatok konsenzu v predstavenstve, na stole sa objavilo Mottovo meno. Prebehli s ním rozhovory, ale do boja o Taliana vstúpil aj Juventus. Nakoniec Laporta rozhodol, že Xavi by mal naplniť svoju zmluvu.

Scenár sa v posledných dňoch opäť zmenil a teraz to vyzerá tak, že Xavi nebude pokračovať v budúcej sezóne, pretože stratil dôveru prezidenta. Opäť sa začalo hľadanie trénera a Motta bude určite na finálnom zozname želaní.

Za zmienku však stojí, že Fabrizio Romano ešte dnes oznámil, že Juventus je presvedčený o tom, že Thiaga Mottu čoskoro podpíše a vymenuje ho za nového trénera. Tréner už má od Juve ponuku zmluvy a čoskoro by ju mohol prijať. Nemožno však vylúčiť ani ďalší zvrat, ak mu ponuku predloží aj Barcelona.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-05-22 12:14:53
Hansi flick radši
2024-05-22 14:42:51
Motta s Bolognou mě letos překvapil, téměř stejně jako Leverkusen s Xabim.. S tím týmem co měl dosáhl neskutečného úspěchu, a nebyl bych až tak skeptický při jeho angažováním.. každopádně bych rád uvítal větší změnu v podobě Flicka