Royston Drenthe Lionela Messiho príliš nemusí. V rozhovore pre holandské médiá bývalý obranca Realu Madrid a Hércules Alicante povedal, že hviezda Barcelony ho nazvala negrom v nejednom zápase. Aj napriek tomu, že to hráč nepovažuje za prejav rasizmu, dvakrát šťastný nie je.

"Proti Messimu som hral viackrát a stále som s ním mal problémy. Viete, čo mi prekážalo najviac? Stále ma nazýval negrom. Pamätám si jednu udalosť z čias môjho pôsobenia v Hércules Alicante. Pred zápasom mi Messi podal ruku a povedal: Ahoj neger. Po zápase mi už ruku nepodal. Nemyslím, že mi bude gratulovať k narodeninám," povedal v rozhovore pre NUsport.

Drenthe dodal, že rozumie, že tento výraz je v Južnej Amerike bežný, ale on s nimi nesúhlasí. Spomínal tiež, že s podobnou situáciou sa stretol jeho bývalý spoluhráč z Realu Madrid, Mahamadou Diarra: "Uvedomujem si, že v Južnej Amerike sa takto hovorí bežne, ale nemôžeme s tým súhlasiť. Diarra, môj spoluhráč, sa rozzúril, keď ho Gabriel Heinze aj Gonzalo Higuain nazývali negrom. Rýchlo ho však takto prestali volať," vysvetlil.

Je však potrebné poznamenať, že termín 'negro' je v krajinách Južnej Ameriky bežné označenie a nemá absolútne urážlivý charakter.

zdroj: marca.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.