Budúcnosť Daniho Alves jasná nie je. V posledných týždňoch sa vo veľkom špekuluje o jeho odchode. Dani baží po peniazoch čo bolo viditeľné aj pri siahodlhých rokovaniach o predĺžení svojho pobytu v hlavnom meste Katalánska. Kontrakt nakoniec podpísal. Ale či takto stavený kontrakt nakoniec Daniho nepresvedčí, aby odišiel inam, nevedno. Každopádne za neho Rosell zinkasuje poriadny balík, len či bude mať Títo Vilanova adekvátnu náhradu, to bude zrejmé až na budúcu sezónu.

Dani má doposiaľ dve veľmi lukratívne ponuky - jedna je od ruského miliardára z Anži Machačkala a druhá je od PSG, taktiež nesmierne mastná ponuka. Alves počas svojho pôsobenia pod Guardiolom strelil 15 gólov a pripísal si aj 57 asistencií. Nikto z ostatných obrancov sa Alvesovi nemôže ani zďaleka vyrovnať. Piqué strelil 13 gólov, Adriano zaznamenal 10 asistencií.

Alves je síce niekedy pod paľbou kritiky, pretože v ofenzíve trávi priveľa času a miestami sa nestíha vracať naspäť na svoju naturálnu pozíciu. Jeho robota v útoku však prináša svoje ovocie - nie nadarmo je z neho Messiho dvorný nahrávač. Brazílčan prihral Messimu už na 31 gólov. Xavi je v tejto štatistike druhým s 24 prihrávkami a tretí je Iniesta s 18. V aktuálnej sezóne pripravil Alves Messimu 8 gólov, ale takisto z jeho nahrávok profitovali Villa, Cesc, Tello, Xavi či Thiago.

Od roku 2008 odohral Alves 208 stretnutí a až 191-krát sa objavil v základe. Najviac, teda 5 gólov strelil v sezóne 2009/2010 a najviac gólových prihrávok (19) zaznamenal v ročníku 2010/2011. Na obrancu je to veľmi dobrý výsledok.

Stále však nie je zrejmé, či sa Alves v Barcelone objaví aj na budúcu sezónu. Títo Vilanova sa má na ďalší týždeň stretnúť s Andonim Zubizarretom a jednou z tém bude aj Brazílčanova budúcnosť.

zdroj: mundodeportivo.es

ARTURMELO

2
2020-09-24 18:49:10

Toto je svetovy kokot nech ide dopice

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.