Cristiano Ronaldo je presvedčený, že titul Realu Madrid v La Lige, ukončil cyklus FC Barcelona. Dúfa, že takýto scenár sa bude opakovať mnoho rokov. V rozhovore pre AS a Marcu okrem toho vyzdvihol úroveň Lea Messiho a ocenil aj prínos Pepa Guardiolu počas jeho pôsobenia v Barcelone.

"Myslím, že výhrou v lige sme cyklus Barcelony ukončili. Ale nebolo to ľahké. Každopádne máme pred Barcou deväť bodový náskok a to je dosť. Dúfam, že takto sa to bude opakovať po niekoľko rokov. Máme skvelý tím, Barcelona taktiež, ale v tejto sezóne sme ukázali, že sme lepší," povedal.

"Sezónu z hľadiska individuálneho hodnotím známkou 10 a z pohľadu tímu na 9, nakoľko som chcel vyhrať viac titulov. Napríklad Ligu Majstrov. Ale cítim, že desiaty pohár v Lige Majstrov ukoristí Real budúcu sezónu. Alebo o dva roky," dodal.

Na otázku o jeho súperení s Messim povedal: "Musím priznať, že to nie je súperení Messiho a Ronalda, ale ide o súboj viacerých hráčov Barcy aj Realu. Messiho a mňa porovnávajú stále, ale to nejde. Akoby ste chceli porovnávať Ferrari a Porsche či Mercedes."

"Messi je skvelý hráč, to treba priznať. Tie porovnávania sú podľa mňa niekedy nespravodlivé, nie stále sú dobré, ale musím ich akceptovať," povedal Portugalčan.

Cristiano na záver zaželal všetko dobré aj Pepovi Guardiolovi. Zdôraznil úlohu, akú v tíme počas svojho pôsobenia zohrával: "V Barcelone odviedol skvelú prácu. Treba to oceniť. Do budúcnosti mu prajem všetko najlepšie," dodal.

zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.