26-ročný útočník, ktorý strelil všetky doterajšie góly svojho manšaftu, otvorene priznáva, že aktuálny šampióni sú tím, ktorý chcú v Poľsku a na Ukrajine poraziť.

Die Mannschaft odštartoval turnaj vo veľkom, zvíťaziac v prvých dvoch dueloch, no po tom, čo sledovali mužov okolo Vicente del Bosqueho, ako drvia Írsko, strelec Bayernu Mníchov uznal, že obhajujúci majstri zostávajú v pozícii tímu, ktorý chcú v Poľsku a na Ukrajine poraziť.

„Vyhrali sme dva zápasy, ale ešte sme nič nedosiahli,“ povedal reportérom Gomez na piatkovej tlačovke. „A veľmi pozorne sledujeme ostatné zápasy. Napríklad včera Španielsko [proti Írsku]. Naším cieľom musí byť ich porážka.“

Fernando Torres v írskom debakli 4-0 vsietil dva góly a Gomez, ktorý bol veľmi tvrdo kritizovaný za jeho neefektívny výkon proti Chelsea vo finále Ligy majstrov, je rád, že vidí svojho kolegu-útočníka so znovu nájdenou streleckou chuťou.

„Torres mal ten istý problém ako ja,“ hĺbal nemecký futbalista. „Takže som bol naozaj rád, že skóroval dvakrát po veľmi ťažkej sezóne s Chelsea.“

Gomez zaznamenal všetky doterajšie góly svojej krajiny, keď dával jediný gól zápasu proti Portugalsku a dvakrát namieril presne do holandskej siete pri víťazstve 2-1.

Niekdajší kanonier Stuttgartu je teraz jasným favoritom na vrcholnú pozíciu v tabuľke strelcov, no on tvrdí, že nad individuálnymi oceneniami nepremýšľa.

„Byť najlepším strelcom nie je pre mňa dôležité,“ uviedol. „Dôležité je, aby sme vyhrali pohár.“

Gomez bude dúfať, že sa jeho impozantná šnúra ešte natiahne aj v poslednom zápase skupiny B proti Dánsku.

zdroj: goal.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.