Stredopoliar priznal, že chcel premeniť piatu, rozhodujúcu penaltu, a že použil dobre známu techniku, aby priviedol La Roja k výstavnému počinu – do kyjevského finále.

Barcelonský záložník Cesc Fabregas prezradil, že chcel kopať kľúčový pokutový kop proti Portugalsku a poslať tak Španielsko do nedeľňajšieho finále Eura 2012.

Bezgólových 120 minút proti Seleccao v stretnutí posledných štyroch nasledoval napínavý rozstrel a brvno Bruna Alvesa darovalo šancu niekdajšiemu kapitánovi Arsenalu vsietiť víťaznú jedenástku. A 25-ročný futbalista uviedol, že celý čas tušil, že sa zápas rozhodne až v penaltovom rozstrele, a že zopakoval techniku, pomocou ktorej skóroval z bieleho bodu proti Taliansku vo štvrťfinále na Eure 2008.

„Pravda je, že táto [metóda] už veľakrát zabrala a tušil som, že [stredajší] zápas dospeje k penaltám,“ povedal na tlačovej konferencii. „Dostal som druhú penaltu, no požiadal som o piatu. Chcel som, aby mi život dal túto možnosť. Povedal som lopte, aby ma nesklamala.“

„Som nadšený, že sme dosiahli ďalšie finále v rozmedzí štyroch rokov, je to skutočne historický počin.“

Španielsko bolo veľmi kritizované za ich výkony vo štvrťfinále proti Francúzom a Fabregas neváhal povedať, že jeho mužstvo podalo proti ich ibérskym susedom oveľa lepší výkon.

„Toho dňa sme neboli dobrí, ale teraz si opäť získavame fanúšikov. Musíme zopakovať históriu. Veľmi sme sa zlepšili; v predĺžení sme kontrolovali zápas.“

Na obhajcov európskeho primátu čaká vo finálovom dueli tento rok veľmi silné Taliansko – podarí sa im zdolať aj posledného súpera?

zdroj: goal.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.